Funcționarii publici din Ungaria vor fi instruiți militar, pe bază de voluntariat: „Pacea necesită putere. Noi continuăm să lucrăm“ VIDEO

0
Publicat:

Ungaria începe instruirea militară pe bază de voluntariat a funcţionarilor publici. Primii 90 de participanţi vor începe deja instruirea în domeniul apărării naţionale.

Ministrul ungar al apărării naţionale, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, a anunțat pe pagina de Facebook că va începe instruirea militară a funcţionarilor publici, pe bază de voluntariat.luni, printr-un clip publicat pe pagina sa de Facebook, relatează MTI.

Oficialul ungar spune că în situaţiile de urgenţă din trecut s-a putut observa că implementarea cu succes a capabilităţilor şi sarcinilor de apărare nu depinde numai de militari.

Militar profesionist Captură video
Militar profesionist Captură video

De aceea, Ungaria a decis să le ofere funcţionarilor publici care lucrează în diferite domenii ale administraţiei de stat şi care doresc să facă asta să poată participa în mod voluntar la instruire în domeniul apărării naţionale.

La invitaţie au răspuns foarte multe persoane, a precizat Szalay-Bobrovniczky, potrivit MTI, citată de Agerpres.

Primii 90 de participanţi vor începe deja instruirea în domeniul apărării naţionale.  „Pacea necesită putere. Noi continuăm să lucrăm”, a spus Szalay-Bobrovniczky. „Cei care se înscriu la programul de apărare adaptivă dau un exemplu de responsabilitate comună de a lua parte la apărarea patriei noastre”, a scris ministrul pe Facebook.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite