Franţa ia măsuri sporite de securitate de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100.000 de poliţişti, jandarmi şi militari vor fi mobilizaţi de Revelion în Franţa, unde noi dispozitive de protecţie, printre care blocuri de beton, au fost instalate în contextul ameninţării teroriste, relevă AFP, preluată de ouest-france.fr.

Aceste noi măsuri au fost luate ca urmare a atentatului din 19 decembrie de la Berlin, unde 12 persoane au fost ucise la un târg de Crăciun de un tunisian islamist care a intrat cu un camion în mulţime, un mod de operare similar celui din atentatul de la Nisa, care a fost comis anul acesta de Ziua Naţională a Franţei şi s-a soldat cu 86 de morţi.

„Sărbătoarea de Anul Nou a fost întotdeauna un moment de puternică mobilizare, având în vedere contextul - şoferi ce conduc în stare de ebrietate, certuri, focuri de artificii sau maşini incendiate. Acum, se iau în calcul noile ameninţări teroriste“, a explicat o sursă din cadrul poliţiei franceze.

Ca urmare, aproape 100.000 de membri ai forţelor de ordine vor fi mobilizaţi în acest sfârşit de săptămână pe tot teritoriul ţării.

La Revelionul din capitala Franţei, unde sunt aşteptate să participe aproximativ 600.000 de persoane, vor fi desfăşuraţi circa 2.000 de agenţi de securitate, potrivit Municipalităţii Parisului. De asemenea, zona va fi înconjurată de bare de protecţie pe o lungime de circa trei kilometri.

La Nisa, 150 de poliţişti vor fi mobilizaţi sâmbătă seara, cu întăriri din partea poliţiei de elită. La Strasbourg vor fi 350 de poliţişti şi 200 de militari, iar la Toulouse vor fi 200 de poliţişti, potrivit aceleiaşi surse.

Ameninţarea teroristă rămâne „foarte ridicată“ în Franţa, a apreciat înainte de Anul Nou şeful Poliţiei franceze, Jean-Marc Falcone, într-un interviu pentru „Journal du dimanche“.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite