Franţa este lovită de un val sever de caniculă. Evenimentele în aer liber au fost interzise în regiunea Bordeaux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
canicula

Franţa este lovită de un val „timpuriu şi sever” de caniculă, potrivit agenţiei meteorologice franceze Meteo France. Temperaturile au ajuns deja la 40 de grade, iar sâmbătă sunt aşteptate valori termice şi mai mari. Departamentul Gironde, unde se află oraşul Bordeaux, a interzis evenimentele publice în aer liber.

Prefectul local Fabienne Buccio a declarat pentru postul de radio France Bleu că spectacolele şi adunările numeroase, inclusiv cele din 18 iunie dedicate Rezistenţei franceze, au fost anulate vineri după-amiază, însă festivităţile private precum căsătoriilor vor fi în continuare permise, scrie Reuters.

În mai multe regiuni din Franţa, temperaturile au ajuns joi la 40 de grade Celsius pentru prima dată în acest an. Meteorologii se aşteaptă ca acestea să atingă valori maxime sâmbătă, când termometrele ar putea înregistra 41-42 grade Celsius.

„Toată lumea se confruntă în prezent cu un risc sanitar'', a spus Buccio, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Agenţia meteorologică franceză Meteo France a transmis că „un val timpuriu şi sever de caniculă'', provocat de o masă de aer cald care se deplasează din nordul Africii, se instalează pe teritoriul Franţei.

Elisabeth Borne, prim-ministra Franţei, a spus joi că mai multe departamente sudice au fost plasate '„în alertă roşie'', cel mai ridicat nivel de alertă, iar prefecţii din anumite regiuni, inclusiv Gironde, au început să implementeze măsuri de urgenţă.

Ministerul de Interne a cerut oamenilor să fie prudenţi şi să evite deplasările.

În plus, Franţa s-a confruntat pe parcursul săptămânii cu ncendii de pădure, inclusiv un focar în regiunea Lozere, care a pârjolit 70 de hectare.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite