Franţa: Brigitte Bardot, criticată după ce a încercat să salveze viaţa unui câine care a desfigurat o fetiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
brigitte bardot getty images

Actriţa Brigitte Bardot, o cunoscută iubitoare de câini, a fost acuzată că „îi pasă mai mult de animale decât de oameni” pentru că încearcă să blocheze eutanasierea unui Bull terrier care a disfigurat pe viaţă o fetiţă de doar patru ani, notează „The Telegraph”.

Bardot, care a venit în România în urmă cu mulţi ani ca să-l roage pe Băsescu, pe atunci primar al Bucureştiului, să oprească eutanasierea maidanezilor, a cerut autorităţilor să nu-l eutanasieze pe căţelul Prince, care a atacat în urmă cu o lună fetiţa familiei care îl adoptase. Fata în vârstă de patru ani dormea când a fost muşcată. Ea s-a ales cu răni pe corp şi pe faţă şi va avea nevoie de chirurgie plastică.

Proprietarii câinelui, care îl adoptaseră în urmă cu trei săptămâni, au dat animalul pe mâinile oficialităţilor şi au cerut ca acesta să fie omorât. Ulterior, proprietarii au aflat Prince mâncase părţi din corpurile fostului lui stăpân, după ce acesta decedase.

Câinele este ţinut izolat într-un adăpost până autorităţile vor decide ce vor face cu el.

Bardot (77 de ani) a declarat că Prince ar trebui „închis pe viaţă, nu eutanasiat”. „Trăieşte în condiţii revoltătoare şi e stresat pentru că e privat de orice contact cu oameni sau animale”.

Actriţa, care i-a scris primarului din Boulogne şi l-a rugat să cruţe viaţa câinelui, recunoaşte că ce i s-a întâmplat fetiţei de patru ani e „îngrozitor”.

Fundaţia Brigitte Bardot studiază recursurile posibile la legea privind câinii maidanezi din România

Fundaţia Brigitte Bardot studiază recursurile posibile la nivel naţional şi european pentru a împiedica "uciderea" câinilor maidanezi, după ce Parlamentul român a aprobat o lege ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi.

"În timp ce ancheta nu a făcut încă lumină asupra circumstanţelor reale ale dramaticului accident, Parlamentul român răspunde orbeşte şi precipitat dorinţei preşedintelui Traian Băsescu de a ucide câinii maidanezi din România", afirmă fundaţia, referindu-se la moartea unui copil în vârstă de patru ani, muşcat de câini fără stăpân, la Bucureşti.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, la începutul lunii, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Bucureşti, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

"Peste tot în lume campaniile de sterilizare şi-au arătat roadele, dar România face excepţie, câinii sunt ucişi aici cu miile apoi supravieţuitorii se reproduc şi uciderea lor continuă la infinit", acuză fundaţia, pe site-ul său de Internet.

"Legea votată în Parlament încă poate fi atacată înaintea promulgării sale, aşa că Fundaţia Brigitte Bardot va analiza recursurile posibile la nivel naţional şi european deoarece acest text arbitrar ameninţă toţi câinii din România şi nu rezolvă nimic pe termen lung", adaugă textul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite