Francois Bayrou îl va vota pe Francois Hollande, dar nu dă nici un sfat alegătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul de centru la alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Bayrou, a anunţat, joi, că îl va vota pe socialistul Francois Hollande, însă nu a dat "un sfat general" în ceea ce priveşte al doilea tur, relatează AFP.

"Nu voi da nici un sfat general de vot", a declarat preşedintele MoDem, precizând că el va vota "în manieră personală pe Francois Hollande".

"Nu pot să votez aleatoriu, ar însemna indecizie, şi în aceste circumstanţe, indecizia este imposibilă. Rămâne să îl votez pe Francois Hollande, este alegerea pe care o fac", a declarat Bayrou, care a strâns 9 la sută din voturi pe data de 22 aprilie, în cadrul primului tur de alegeri prezidenţiale.

"Nicolas Sarkozy, după un rezultat bun în primul tur, a declanşat o cursă de urmărire a extremei drepte, în care noi nu ne regăsim valorile, în care ceea ce considerăm ca fiind cel mai important şi preţios a fost atacat şi negat din principiu", a adăugat acesta.

"Nu sunt şi nu voi deveni de stânga. Sunt un om de centru şi intenţionez să rămân aşa", a menţionat Bayrou, care s-a clasat pe poziţia a treia la alegerile prezidenţiale din 2007, potrivit Mediafax.

"Prin această opţiune, las loc pentru prima dată într-o lungă perioadă de timp unei uniuni naţionale" între stânga şi un partid de centru, a adăugat Bayrou, criticat fiind de către tabăra actualului preşedinte care a susţinut că alegerea sa este guvernată de "interese personale".

Sarkozy, care a condus o campanie foarte de dreapta, şi-a înăsprit poziţia faţă de imigraţie şi securitate, după primul tur, curtând astfel electoratul de extremă dreapta (aproximativ 18 la sută).

Hollande, câştigător al primului tur cu 28,6 la sută de voturi, este considerat favorit, în toate sondajele, la câştigarea celui de al doilea tur.

Socialistul şi-a consolidat poziţia de favorit după unica dezbatere televizate de miercuri seara între cei doi, dezbatere în timpul căreia Nicolas Sarkozy nu a reuşit să îşi destabilizeze adversarul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite