FOTO - VIDEO Cutremur de 6,0 grade Richter în zona Bologna. Bilanţul provizoriu este de şase morţi şi 50 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puternic seism a avut loc în în acestă dimineaţă la circa 40 de kilometri nord de Bologna. Primele măsurători vorbeau de 5,9 grade pe scara Richter, însă INGV a corectat estimarea magnitudinii seismului la 6,0 grade Richter.

UPDATE 13.00 Consulatul General al României la Bologna se află în contact cu autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate de cutremur se află şi cetăţeni români. Până la această oră nu a fost primită nicio informaţie care să confirme acest lucru şi nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară", se spune într-un comunicat al MAE

UPDATE 12.00 Cel puţin şase persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în urma cutremurului, informează La Repubblica.

UPDATE 08.55 A cincea victimă este o bătrână de 103 ani surprinsă în pat de prăbuşirea tavanului, din nou în Sant'Agostino. Tot în Sant'Agostino (unde şi-au pierdut viaţa alţi doi muncitori) este dat dispărut un alt lucrător dintr-o fabrică din zonă. 

UPDATE 08.50 Traficul feroviar din Emilia Romagna a fost reluat chiar şi pe liniile de mare viteză. Pompierii şi Protecţia Civilă continuă inspectarea zonelor lovite de seism. Au fost simţite cel puţin alte patru "replici".

UPDATE 08.30: Primele date oficiale legate de numărul răniţilor ridică numărul acestora la circa 50. Astăzi va avea loc şi cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale parţiale. Autorităţile au anunţat că toate cele patru circumscripţii în care au loc alegeri în Regiunea Emilia Romagna, vor fi astăzi deschise.

Creşte entitatea pagubelor materiale din zona lovită de seism. Zeci de edificii (în marea lor majoritate istorice) s-au prăbuşit sau au fost grav afectate.

UPDATE 07.51: La bilanţul provizoriu al cutremurului din această dimineaţă a fost adăugată cea de-a patra victimă. O femeie din San Pietro in Casale a decedat în urma unui infarct provocat de sperietura momentului.

UPDATE 07.30: Nu se cunoaşte cu precizie identitatea celor trei victime confirmate, dar surse neoficiale vorbesc de un marocan şi doi italieni.

Printre clădirile care au avut de suferit se numără şi spitalul din Mirandola şi azilul de bătrâni din Finale Emilia. Ambele edificii au fost evacuate.

image

UPDATE 07.50: Bilanţul provizoriu a fost revizuit la trei morţi, iar numărul răniţilor nu este cunoscut cu precizie. Toate cele trei victime sunt muncitori striviţi de halele în care munceau; unul la Bondeno şi ceilalţi doi lângă Ferrara.

UPDATE 06.50: INGV a corectat estimarea magnitudinii seismului de la 5,9 grade la 6,0 grade Richter. Bilanţul provizoriu rămâne la o victimă şi doi răniţi.

La Ferrara, Modena şi Bologna spaima a fost atât de mare încât lumea se află în stradă şi la această oră.

UPDATE 06.40: La Mirandolo (lângă Ferrara) bolnavii gravi au fost evacuaţi din spitalul din localitate. Din primele imagini care ne-au parvenit din zona afectată de cutremur se observă că daunele materiale însemnate. Cele mai afectate sunt edificiile istorice. "Il Resto del Carlino" a publicat o fotogalerie din zona Modena.

UPDATE 05.51: Prima fotografie cu daunele provocate de cutremur a fost publicată pe Twitter. Se distinge Castelul din San Felice Panaro, afectat în partea superioară de mişcarea seismică (foto twitter @gluca).

Acelaşi utilizator twitter @gluca relatează că toate edificiile istorice din din zonă au fost afectate.

image

Rai News24 a confirmat că persoana dată dispărută la Bondeno a fost ucisă de prăbuşirea halei unei fabrici. În Sant'Agostino se înregistrează doi răniţi.

UPDATE 05.40: Mai multe "replici" au avut loc în zona interesantă de cutremur, dintre care una a fost estimată de USGS la 5,1 grade Richter. Deşi nu există confirmări oficiale se pare că la Bondeno (la vest de Ferrara, 60 de km nord de Bologna) s-au prăbuşit halele unei fabrici, iar o persoană ar fi dată dispărută.

Intensitatea rămâne de 5,9 grade pe scara Richter, iar epicentrul a fost situat la 5 kilometri de San Felice sul Panaro (circa 50 de kilometri nord de Bologna).

image

...........

Un puternic seism a avut loc astăzi în jurul orei 04.04 în nordul regiunii Emilia-Romagna. Epicentrul, la circa 40 de km NNV de Bologna, a fost anunţat de seismologi din Statele Unite, citaţi de Reuters.
Iniţial se vorbea de un seism de 6,3 grade pe scara Richter, pentru ca mai apoi să fie recalculat la 5,9 grade.

Cutremurul a fost îndelung simţit şi la Milano, zonă cu risc seismic foarte mic. Primele ştiri care circulă pe Twitter vorbesc de o mişcare seismică cu o durată de cel puţin 20 de secunde. La Rimini, precum şi în oraşe din regiunea Veneto lumea a ieşit în stradă.

Pentru moment site-ul Institului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie este blocat.

Citeşte mai multe şi vezi foto pe adevarul.it!

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite