FOTO VIDEO Curg felicitările pentru bebeluşul regal. Britanicii au văzut-o pe mica prinţesă a ducelui şi ducesei de Cambridge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pritanicii se bucură că s-a mai născut o prinţesă în familia regală Britanică FOTO AFP
Pritanicii se bucură că s-a mai născut o prinţesă în familia regală Britanică FOTO AFP

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut o fetiţă, sâmbătă, la maternitatea St. Mary din Londra, bebeluşul fiind al doilea copil al cuplului princiar şi al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii. Crainicul Tony Appleton a anunţat naşterea micuţei prinţese.

 Bebeluşul s-a născut la ora locală 08.34 (ora 10:34, ora României) şi a avut la naştere greutatea de 3,71 kilograme, potrivit unui anunţ publicat pe contul oficial de Twitter al Palatului Kensington. "Alteţa Sa regală şi copilul său se simt foarte bine", a precizat Palatul Kensington. Prinţul William a fost prezent la naşterea celui de-al doilea copil al său.

Multă lume şi o armată de jurnalişti, sub privirile vigilente ale poliţiei, aşteaptă în apropiere de  maternitatea St. Mary din Londra s-o vadă pe mica prinţesă şi fac pariuri pe ce nume va primi bebeluşul regal. Potrivit BBC, ducesa de Cambridge şi bebeluşul ar putea părăsi maternitatea St. Mary din Londra chiar în cursul zilei de sâmbătă, întrucât familia regală britanică doreşte să se întoarcă rapid la viaţa cotidiană.

Reţelele de socializare au fost inundate de mesaje de felicitare din întreaga lume pentru Catherine, ducesa de Cambridge, prinţul William şi fetiţa lor.

La câteva minute după anunţarea veştii, pe treptele de la intrarea în aripa Lindo a spitalului Saint Mary şi-a făcut apariţia crainicul neoficial al casei regale Tony Appleton, îmbrăcat într-un costum istoric şi purtând un clopot galben, a citit un afiş, într-o engleză britanică veche, pentru a-i anunţa pe toţi britanicii de naşterea prinţesei.

Într-o nouă postare pe contul de Twitter al Palatului Kensington, britanicii sunt invitaţi să posteze fotografii cu cei mai noi membri ai familiilor lor.

Echipajul aflat pe fregata britanică HMS Lancaster, cunoscută şi sub numele de „Fregata Reginei“, a trimis un mesaj inedit de felicitare pentru naşterea prinţesei pe contul de Twitter al Marinei regale britanice.

Membri ai echipajului, îmbrăcaţi în uniforma de gală a marinei britanice, s-au aşezat pe puntea principală a fregatei în poziţii corespunzătoare literelor ce compun cuvântul „SISTER“, iar fotografia, realizată din elicopter, a fost postată ulterior şi pe contul de Twitter al Palatului Kensington.

Charlotte şi Alice sunt cele mai bine cotate prenume pe care le-ar putea primi cel de-al doilea copil al ducesei de Cambridge, soţia prinţului William al Marii Britanii, potrivit caselor de pariuri din Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Aceasta ar putea să primească prenumele Charlotte - versiunea feminină a lui Charles, în onoarea tatălui prinţului William şi a bunicului bebeluşului, prinţul Charles de Wales.

După prenumele Charlotte, care are o cotă de 2-1, următoarele prenume feminine preferate de pariorii britanici sunt Alice (cota 5-2), Elizabeth (6-1), Victoria (10-1), Alexandra (12-1) şi Diana (16-1), potrivit casei de pariuri William Hill.

Numele oficial al fetiţei ducesei de Cambridge ar putea fi făcut public însă peste câteva zile, aşa cum a fost anunţat şi numele prinţului George, primul copil al cuplului princiar.

Odată cu naşterea micuţei intră în vigoare şi o nouă regulă la succesiunea tronului Marii Britanii, încheindu-se privilegiul întietăţii băieţilor de la ordinea accederii la tron. La sfârşitul lunii martie, guvernul britanic a anunţat adoptarea unei legi care se încheie tradiţia aceasta ce durează de 300 de ani.Consecinţa: mica prinţesa nu va fi dislocată de fraţi mici de pe locul patrul în ordinea succesiunii la tron.
 

Prinţul Charles şi soţia sa, ducesa Camilla, au declarat sâmbătă după-amiază că sunt "deosebit de încântaţi" de naşterea micii prinţese, fiica ducesei de Cambridge şi a prinţului William al Marii Britanii, informează BBC.

Mesajul a fost transmis de prinţul Charles, tatăl prinţului William, prin intermediul unui comunicat oficial al reşedinţei sale oficiale, Clarence House.
 

Cu premierul britanic, David Cameron, în frunte, marea majoritate a liderilor politici britanici au felicitat cuplul princiar pentru naşterea fiicei lor. Şi premierul asutralian, Tony Abbott, care este un monarhist convins, a transmis felicitări ducelui şi ducesei de Cambridge.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite