FOTO VIDEO Aşchia nu sare departe de trunchi: tânăra din Texas care a atras toate privirile şi admiraţia la funeraliile baronesei Margaret Thatcher

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amanda Thatcher, nepoata „Doamnei de Fier“, pare că întruneşte toate calităţile pentru a-i călca pe urmă bunicii sale. Tânăra a lăsat o impresie plăcută celor 2.300 de personalităţi prezente la funeraliile lui Margaret Thatcher, dând dovadă de stăpânire de sine, curaj şi mult calm.

Un discurs la funeraliile unei persoane iubite poate părea, uneori, o sarcină imposibil de dus la îndeplinire. Dar nu şi pentru tânăra Amanda Thatcher, care, la doar 19 ani, a uimit milioanele de oameni care au privit ceremonia funerară, prin calmul „de fier“ de care a dat dovadă. Laudele nu au contenit să apară, iar tânăra Thatcher i-a spus unui politician care a complimentat-o pentru momentul în care a ţinut un discurs că atitudinea o are „în sânge“, scrie „Daily Mail“.

O nouăDoamnă de Fier

Sigură pe sine şi cu un puternic accent texan, Amanda Thatcher a susţinut un ultim discurs în memoria bunicii sale, în prezenţa Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a prim-ministrului David Cameron şi a mii de înalţi demnitari străini. La rândul lor, oaspeţii au privit-o cu atenţie pe adolescenta care abia şi-a început studiile universitare, remarcându-i postura şi încrederea.

La dorinţa expresă a bunicii sale, Amanda a primit un rol central în cadrul ceremoniei de înmormântare, pentru a compensa lipsa implicării sale la înmormântarea bunicului. În 2003, atunci când Sir Denis Thatcher a murit, Amanda a fost considerată prea tânără pentru a-i citi bunicului un mesaj de rămas-bun. În schimb, la acea dată, fratelui ei Michael, care avea doar 14 ani, i s-a dat ocazia de a-şi exprima ultimele gânduri în faţa a peste 120 de persoane îndoliate.

Miercuri, la înmormântarea „Doamnei de Fier“, Amanda a fost cea care a început sesiunea de discursuri, citind un pasaj din scrisoarea Sfântului Petru către Efeseni, ales chiar de Margaret Thatcher:

„În sfârşit, fraţii mei, întăriţi-vă în Dumnezeu şi în puterea tăriei Lui. Îmbrăcaţi-vă cu toate armele Lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotriva uneltirilor diavolului. Căci noi nu luptăm împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva puterii şi a conducătorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răului din văzduh“.

Comportament de admirat

Purtând o rochie şi o haină de culoare neagră, ţinută pe care a competat-o cu o pălărie cu boruri largi şi cun un şir de perle, Amanda a vorbit clar şi cu încredere. De prea puţine ori şi-a îndreptat atenţia spre pupitrul unde se afla foaia de discurs, dând impresia că tot ceea ce spune vine din inimă.

La doar câteva momente de la terminarea discursului, tributul ei a devenit unul dintre ele mai discutate subiecte de pe Twitter, acolo unde internauţii i-au lăudat comportamentul „de fier“ şi unde s-a scris că aşchia nu a sărit departe de trunchi.

Unul dintre membrii parlamentului britanic s-a declarat impresionat de calitaţile tinerei Thather. „Amanda Thatcher a avut o performanţă incredibilă, la doar 19 ani“, a declarat conservatorul Rob Wilson. „Este în sânge”, a fost replica Amandei la complimentele primite.

Tânăra Thatcher şi fratele ei Michael, în vârstă de 24 de ani, sunt singurii nepoţi ai „Doamnei de Fier“. Amândoi trăiesc în Texan, Statele Unite ale Americii (SUA), alături de mama lor, şi au fost descrişi de bunica lor drept una dintre „cele mai mari bucurii“.

Amanda este considerată o sportivă talentată, care a fost votată în liceu drept absolventa cu „cele mai multe şanse de a schimba lumea“. În prezent studiază la Universitatea din Richmond, Virginia (SUA). Amanda este fiica băiatului „Doamnei de Fier”, Mark, care este divorţat de mama copiilor lui, Diane, o milionară de origine texană. Diane s-a mutat cu copiii înapoi în Texas după divorţ.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite