FOTO Mii de pasageri blocaţi pe aeroporturile din Italia, în plin sezon turistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turişti blocaţi pe aeroport, după anularea tuturor curselor aeriene Wind Jet FOTO: La Repubblica
Turişti blocaţi pe aeroport, după anularea tuturor curselor aeriene Wind Jet FOTO: La Repubblica

Compania aeriană Wind Jet şi-a anunţat falimentul şi şi-a anulat toate cursele aeriene. Rezultatul: mii de pasageri blocaţi pe aeroporturile din Italia.

Pasagerii care trebuiau să plece duminică din Palermo sau din Catania au fost nevoiţi să aştept peste 11 ore în aeroport pentru a fi preluaţi de alţi operatori aerieni. Pe aeroportul Fiumicino din Roma, compania naţională Alitalia a reuşit să preia, într-o singură noapte, cei 2.800 de clienţi Wind Jet care au descoperit chiar înainte de îmbarcare că zborurile lor fuseseră anulate. Numărul total al pasagerilor preluaţi de Alitalia se ridică, pe tot teritoriul Italiei, la 5.800.

Pe de alte parte, peste 12.600 de persoane au sunat la numărul de telefon destinat asistenţei pasagerilor Wind Jet, de duminică până luni.

Preluarea de către alte companii aeriene a clienţilor operatorului falimentar nu este, însă, gratuită. Pentru zborurile interne, Alitalia percepe o taxă suplimentară de 75 de euro, pentru destinaţiile din interiorul spaţiului UE, 150 de euro iar pentru cursele care trebuie să ajungă în Rusia, 250 de euro.

FOTO: Corriere del Mezzogiorno

Haos pe aeroporturile din Italia

FOTO: Corriere del Mezzogiorno

Haos pe aeroporturile din Italia

Compania aerienă low-cost WindJet, cu sediul în Sicilia, aflată în pragul falimentului, şi-a încetat oficial zborurile duminică la miezul nopţii, într-o perioadă de vârf pentru turismul italian. Problemele au apărut însă chiar din timpul zilei de duminică. Până în prezent, mii de pasageri au rămas blocaţi pe aeroporturi din cauza unui acord eşuat de cumpărare a WindJet de către compania italiană Alitalia.

Situaţia ar putea afecta peste 300.000 de pasageri care au plătit deja bilete pentru zboruri WindJet, până în luna octombrie, după estimările Autorităţii Aviaţiei Civile din Italia, ENAC.

Potrivit Alitalia, WindJet nu i-a transmis acesteia datele sale financiare, aşa cum era prevăzut într-un acord din luna aprilie. Licenţa WindJet ar putea fi revocată de către ENAC, „pentru incapacitate manifestă de a-şi garanta operaţiunile de zbor”.

Ministrul italian al dezvoltării economice, Corrado Passera, a convocat o şedinţă marţi, la Roma, la care vor participa cele două companii, WindJet şi Alitalia, şi reprezentanţi de la ENAC, pentru a găsi o soluţie la acest faliment şi pentru a împiedica pierderea celor 504 locuri de muncă ale angajaţilor WindJet.


FOTO: La Repubblica

Haos pe aeroporturile din Italia
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite