FOTO Matteo Salvini, ţinta criticilor în Italia din cauza unor fotografii în care apare cu sărbătorind cu zâmbetul până la urechi în seara tragediei de la Genova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matteo Salvini (în centrul imaginii) sărbătorind la Messina, Sicilia, în seara din ziua tragediei de la Genova FOTO Twitter @DrKing77
Matteo Salvini (în centrul imaginii) sărbătorind la Messina, Sicilia, în seara din ziua tragediei de la Genova FOTO Twitter @DrKing77

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a devenit ţinta criticilor pentru felul în care şi-a petrecut seara din ziua tragediei de la Genova, soldată cu 39 de morţi. În fotografii distribuite pe reţelele de socializare, liderul extremei drepte din Italia apare relaxat şi cu zâmbetul până la urechi în compania unor colegi de-ai săi din Sicilia. Este un comportament inacceptabil, potrivit opoziţiei.

Matteo Salvini a fost fotografiat marţi seara petrecând cu vin alb, preparate din peşte şi tort la doar câteva ore de la prăbuşirea unei porţiuni a viaductului Morandi de pe autostrada A10, o tragedie soldată cu 39 de morţi, 15 răniţi şi 10-20 de dispăruţi.

Ministrul italian a sărbătorit astfel alături de reprezentanţi regionali şi peste 300 de simpatizanţi din Sicilia ai Ligii, partidul său de extrema dreaptă. Tot atunci echipele de intervenţie căutau victime şi posibili supravieţuitori la Genova.

În opinia multor italieni, Salvini ar fi trebuit să-şi anuleze deplasarea la Messina şi să fie prezent la Genova. Comentariile dezaprobatoare au inundat reţelele de socializare.

Matteo Salvini sarbatorind in Sicilia in seara din ziua tragediei de la Genova FOTO Twitter @FannyStravato

FOTO Twitter @FannyStravato

„Nedemn! Ce ruşine!“, a comentat pe Twitter @DrKing77.

„Obscenitate morală, asta înseamnă pentru mine“, a reacţionat @FannyStravato, tot pe Twitter.

Membri ai opoziţiei au denunţat la rândul lor acest comportament.

Matteo Orfini, liderul Partidului Democrat, l-a luat la ţintă pe Salvini citând din Constituţia italiană.

„Cetăţenii însărcinaţi cu funcţii publice au datoria de a le îndeplini cu disciplină şi onoare. Imaginile cu Matteo Salvini sărbătorind în timpul orelor dramatice trăite de genovezi sunt o palmă pentru durerea ţării noastre şi o negare a acestui principiu“, a comentat el.

Dacă deputatul Emanuele Fiano l-a îndemnat pe liderul Ligii să-şi prezinte scuze, colegul său Michele Anzaldi s-a arătat mai radical, cerându-i demisia din postul de ministru de Interne.

Matteo Salvini le-a răspuns criticilor săi din mediul politic numindu-i „şacali de stânga“. El a ţinut să le amintească că, înainte de a se duce la Messina, a urmărit de la Roma operaţiunile de salvare de la Genova. Mai mult, el a cerut socoteală Partidului Democrat pentru felul în care a guvernat Italia în ultimii ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite