FOTO Drumul Crucii, reconstituit la Colosseum. Papa Francisc salută „prietenia multora dintre fraţii noştri musulmani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc, în timpul reconstituirii Drumului Crucii, Colosseum. FOTO: AFP
Papa Francisc, în timpul reconstituirii Drumului Crucii, Colosseum. FOTO: AFP

Papa Francisc a salutat vineri, la Colosseum, „prietenia multora dintre fraţii noştri musulmani“ din Orientul Mijlociu şi i-a îndemnat pe creştini să „răspundă răului cu bine“, relatează AFP. Papa le-a mulţumit tinerilor libanezi care au scris meditaţiile.

Amintind călătoria predecesorului său Benedict al XVI-lea în Liban în septembrie, acesta a comentat: "am văzut atunci frumuseţea şi forţa comuniunii creştinilor acestui Pământ şi a prieteniei cu atât de mulţi dintre fraţii noştri musulmani şi cu mulţi alţii".

"Nu vreau să adaug mai multe cuvinte. În această noapte un singur cuvânt trebuie să domine, cel al Crucii însăşi. Crucea lui Isus este Cuvântul prin care Dumnezeu a răspuns răului din lume", a afirmat papa iezuit, în cursul primului drum al Crucii pe care îl prezidează, în faţa a 15-20.000 de credincioşi, care s-au recules la lumina lumânărilor.

"Uneori, a afirmat acesta, ni se pare că Dumnezeu nu răspunde răului, că rămâne tăcut. În realitate Dumnezeu vorbeşte, a răspuns, iar răspunsul său este Crucea lui Hristos: un Cuvânt care este dragoste, milă, iertare".

"Dragi fraţi şi surori, cuvântul Crucii este şi răspunsul creştinilor la răul care continuă să acţioneze în noi şi în jurul nostru. Creştinii trebuie să răspundă răului cu bine", a recomandat el.

"Isus ne iubeşte mult şi este tot Dragoste", a concluzionat acesta împrovizând.

Calea Crucii comemorează patimile lui Hristos condamnat la moarte pe muntele Golgota din Ierusalim, unde a fost răstignit.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite