FOTO Cum a schimbat pandemia bufetul suedez: reportaj din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bufetul suedez e acum supus unor reguli stricte
Bufetul suedez e acum supus unor reguli stricte

Grecia va fi în această vară una dintre cele mai căutate destinaţii din Europa, iar hotelierii din această ţară vor să demonstreze că e un loc sigur, unde poţi petrece o vacanţă relaxantă, în ciuda restricţiilor. Grecii au luat o serie de măsuri pentru siguranţa turiştilor şi a angajaţilor, iar bufetul suedez, una dintre variantele preferate de masă ale oaspeţilor, s-a schimbat radical.

Din 15 iunie, Grecia se află pe lista ţărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină, astfel că turiştii care se întorc din această ţară nu mai intră în izolare. De aceea, foarte mulţi români o aleg ca destinaţie de vacanţă.

Proprietarii de hoteluri respectă recomandările autorităţilor care implică distanţarea fizică, purtarea măştii şi a vizierelor de către personalul hotelier, igienizarea mâinilor şi dezinfectarea camerelor şi a balconelor, cu aparatură specială, pe bază de aburi.

În privinţa micului dejun, unii dintre hotelierii greci au fost nevoiţi să facă investiţii şi angajări în plus, pentru că bufetul suedez e acum supus unor reguli stricte, pentru protecţia turiştilor.

„Pentru că turiştii sunt foarte încântaţi de această variantă de bufet, nu o să renunţ pentru altceva, aşa că am decis să avem mai mulţi salariaţi, care vor asista şi ajuta oaspeţii. Va exista distanţă între ei, turistul se duce şi spune ce vrea de la bufet şi angajatul pune în farfurie. Nimeni nu poate să atingă produsele de la bufet”, a explicat Labrini Kelesidsis, proprietar al hotelului Regina Mare din Paralia Katerini. 

De altfel, angajaţii respectă aceleaşi măsuri de protecţie şi în taverne sau în barurile de pe plajă şi poartă masca toată ziua, deşi sunt peste 30 de grade. 

Citeşte aici care sunt aceste reguli ce trebuie respectate atât de hotelieri, cât şi de turişti şi vezi o galerie foto de la un hotel din Grecia.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite