FOTO Cum a arătat referendumul din Scoţia pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără excepţie, presa cu tiraj naţional din Regatul Unit a făcut ediţii speciale pentru referendumul din Scoţia. Unele ziare, cum ar fi „Mirror”, au publicat chiar şi câte două ediţii în această dimineaţă. Pe plan internaţional, presa din Spania, unde există cel puţin două mişcări separatiste puternice, a fost cea care a rezonat cel mai bine cu subiectul.

În timp ce cotidianele quality au avut abordări mai moderate, cu titluri precum „Scoţia a făcut istorie” sau „Scoţia şi-a scris istoria”, tabloidele britanice nu au făcut niciun efort pentru a-şi masca fericirea faţă de rezultatul unionist.

Fotogaleria poate fi vizualizată la dimensiuni mai mari aici 

„Puterea poporului”, titrează „The Independent”. „Milioane de scoţienii au decis ieri viitorul ţării lor, într-o demonstraţie fără precedent de democraţie şi patriotism”, continuă jurnaliştii britanici. 

„Cei care au scris istoria Scoţiei”. „The Guardian”: Din toate colţurile ţării, de la cei foarte bătrâni până la cei excepţional de tineri, milioane de alegători s-au înghesuit ieri la secţiile de vot pentru a face cea mai importantă şi mai extensivă decizie politică a vieţii lor. 

Publicaţia gratuită Metro deschide ziarul cu „Adolescenţii de 16 ani care au votat privind viitorul unei naţiuni”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite