Fostul preşedinte bulgar Rosen Plevneliev susţine că o organizaţie rusă a lansat un atac cibernetic la alegerile locale din Bulgaria din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte bulgar Rosen Plevneliev Foto: EPA
Fostul preşedinte bulgar Rosen Plevneliev Foto: EPA

Rosen Plevneliev, care a fost preşedinte al Bulgariei în perioada ianuarie 2012 - ianuarie 2017, a declarat că a primit un raport de la instituţii competente în care se arăta că o organizaţie din Rusia a lansat un atac cibernetic în cursul alegerilor locale din 2015, relatează novinite.com.

Aceeaşi organizaţie ar fi lansat şi atacul cibernetic asupra parlamentului federal german, care a avut loc cu puţin timp înainte de votul din Bulgaria.

Potrivit fostului şef de stat bulgar, patru state s-au amestecat în procesul politic din Bulgaria - Rusia, Turcia, Macedonia şi Serbia, primele trei încercând să influenţeze procesele electorale.

Într-un interviu acordat BBC în luna noiembrie a anului trecut, Plevneliev a avertizat cu privire la acţiunile desfăşurate de Rusia în ţara sa, dar şi în Europa, vorbind despre atacuri cibernetice, propagandă şi finanţarea unor mişcări politice extremiste.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite