Finlanda anticipează o creștere a numărului de migranți ilegali dinspre Rusia

0
Publicat:

Premierul finlandez a afirmat luni că ţara sa se aşteaptă la creşterea numărului de solicitanţi de azil la frontiera cu Rusia şi intenţionează să adopte măsuri suplimentare pentru a limita acest flux, după ce în ultimele săptămâni a închis punctele de trecere a frontierei, cu excepţia unuia singur.

Punct de trecere între Finlanda și Rusia FOTO EPA-EFE
Punct de trecere între Finlanda și Rusia FOTO EPA-EFE

„Informaţiile din diferite surse ne spun că încă există oameni care vin... Dacă acest lucru continuă, în viitorul apropiat vor fi anunţate măsuri suplimentare”, a declarat Petteri Orpo în timpul unei conferinţe de presă.

Aproximativ 900 de solicitanţi de azil din ţări precum Afganistan, Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia, Siria şi Yemen au intrat în Finlanda din Rusia în luna noiembrie, comparativ cu sub 30 în luna anterioară.

Guvernul de la Helsinki a acuzat Rusia că le permite migranţilor fără documente să traverseze frontiera comună, acuzaţie respinsă de Moscova. În luna aprilie, după aderarea Finlandei la NATO, Kremlinul a promis că va adopta „contramăsuri”.

Finlanda şi Rusia împart o frontieră terestră comună cu o lungime de 1.340 de kilometri. Conform unui plan prezentat de Helsinki la sfârșitul anului trecut, această frontieră va fi consolidată cu un gard pe o lungime de 200 de kilometri, transmite agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite