Filmul "Medalia de Onoare", câştigător la Torino Film Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul regizat de Călin Netzer a fost proiectat în cadrul concursului şi a câştigat două premii, al "Şcolii Holden" şi al publicului. Festivalul de Film de la Torino s-a desfăşurat în perioada 13-21 noiembrie şi au fost înscrise în concurs 16 filme, printre care şi "Medalia de Onoare" (România/Germania, 2009, 105 minute).

Filmul românesc a fost câştigătorul "Premiului-invitaţie la Şcoala Holden" pentru cea mai bun scenariu. Juriul acestui premiu a fost compus din studenţi ai cursului de scriitură şi povestiri ai şcolii Holden. Câştigătorul este invitat să coordoneze un workshop de trei zile la şcoala Holden.

Iată care a fost motivaţia juriului: "Câştigătorul este Călin Netzer pentru reprezentarea amară a tragediei unui om bun şi ridicol care îşi trăieşte bătrâneţea tristă cu speranţa unei răsplate imposibile".

Al doilea premiu câştigat de filmul lui Netzer este premiul publicului "Achille Valdata". Juriul acestui premiu a fost compus din 20 de cititori ai publicaţiei "TorinoSette" (supliment al ziarului "La Stampa").


Cel mai bun film al celui de-al 27-lea festival de la Torino din puct de vedere al publicului a fost desemnat "Medalia de Onoare" pentru că a ştiut să descrie în mod ironic şi sensibil rătăcirea unei generaţii. O menţiunea specială a fost acordată şi actorului din rolul principal, Victor Rebengiuc.

Află pe adevărul.it care a fost filmul câştigător al festivalului de la Torino.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite