Fillon exclude să se retragă: „Nimeni nu mă poate împiedica astăzi să fiu candidat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

François Fillon a exclus duminică seara, pe France 2, să-şi retragă candidatura la preşedinţie, afirmând că nimeni nu poate în prezent să-l împiedice să fie candidat, relatează AFP.

La întrebarea „vă deţi retrage, da sau nu, candidatura”?, candidatul dreptei a declarat ”răspunsul meu este nu”.

Jurnalistul a insistat: „niciodată?”. François Fillon i-a răspuns „răspunsul este nu. Şi mai ales nu văd vreun motiv să o fac”.

„Eu cred cu convingere că retragerea din această candidatură conduce la un impas politic al familiei mele (politice), dreapta şi centrul”, a insistat el.

„Nimeni nu are puterea să mă oblige să îmi retrag candidatura. Asta nu înseamnă că nu discut, că nu sunt gata să dialoghez, dar este decizia mea”, a continuat el.

„Această decizie a fost susţinută astăzi (duminică) de această adunare populară despre care toată lumea credea că va fi un eşec şi care a fost o reuşită”, a spus el.

„Eu nu sunt autist, văd bine dificultăţile (...). Nu sunt un «„jusqu'au boutiste», nu sunt închis într-o certitudine, dar constat un lucru, şi anume că nu există alternative”, a mai declarat Fillon.

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură a lui Alain Juppé, „eu cred că orice candidatură improvizată astăzi, cu 50 de zile înaintea alegerilor prezidenţiale, cu un proiect care nu va fi un proiect de ruptură, un proiect în  fond radical ca cel pe care-l propun şi care mi-a adus victoria în (alegerile) primare, eu cred că toate aceste candidaturi vor conduce la un eşec”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite