Farage, după ce a luat prânzul cu Macron: „Probabil este ultima şansă a UE“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicianul eurosceptic britanic Nigel Farage şi preşedintele progresist francez Emmanuel Macron au luat prânzul împreună marţi, la Strasbourg, scrie Politico.eu. Macron este „probabil ultima şansă a UE“, a apreciat Farage după această întâlnire.

Emmanuel Macron a fost marţi la Strasbourg şi a susţinut un discurs despre viitorul Europei în Parlamentul European.

Preşedintele francez a apărat democraţia, a denunţat naţionalismul şi a pledat pentru „refondarea Europei“.

A fost prima sa intervenţie în faţa eurodeputaţilor.

După discurs, liderul de la Palatul Élysée a luat prânzul cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, dar şi cu Nigel Farage, un militant eurosceptic care a organizat campania pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

„Am fost introdus preşedintelui Macron de către Tajani, care m-a prezentat drept «copilul teribil» al Parlamentului European, iar Macron a zâmbit şi a spus «ştiu»“, a scris Farage pe contul său de Twitter.

Potrivit fostului lider al partidului eurofob Ukip, faptul că a luat masa împreună cu Macron este „amuzant“, dar l-a ascultat pe preşedintele francez în pofida „filosofiei politice diferite“.

„Probabil el este ultima şansă a UE“, a apreciat Farage, înainte de a-şi exprima punctul său de vedere asupra viitorului Europei.

„Macron încă nu înţelege, evident, că viitorul Europei va fi eurosceptic. Alegerile desfăşurate recent în Ungaria, Italia şi Cehia au arătat că oamenii din Europa s-au săturat de controlul Bruxellesului şi că vor ca puterea de decizie să revină instituţiilor naţionale“, a susţinut politicianul britanic.

„Evident, e timpul reevaluării, domnule Macron“, a încheiat Farage.

Nigel Farage s-a retras de la conducerea Ukip la câteva luni după referendumul pentru Brexit, motivându-şi decizia prin faptul că şi-a îndeplinit misiunea.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite