Explozie la o secţie de poliţie din Turcia: 11 poliţişti ucişi şi 78 de persoane rănite, potrivit ultimului bilanţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 11 poliţişti au fost ucişi şi 78 de persoane au fost rănite după detonarea unei maşini-capcană la un punct de control al poliţiei din oraşul Cizre, în sud-estul Turciei, relatează AFP.

„La ora locală 06.45 (06.45 ora României), a avut loc un atac sinucigaş cu o maşină-capcană comis de grupul terorist PKK şi care a vizat sediul poliţiei antirevoltă“, menţionează într-un comunicat guvernoratul provincii Sirnak, unde se află Cizre.

Potrivit comunicatului, 11 poliţişti au fost ucişi în atentat şi 78 de persoane au fost rănite, dintre care 75 de poliţişti şi trei civili.

Fotografii şi filmări publicate pe internet din Cizre arată clădiri distruse şi o coloană de fum gros. O secţie de poliţie a fost grav avariată.

Atentatul a fost revendicat de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), iar premierul turc Binali Yildirim a avertizat la rândul său cu represalii.

„Le vom da răspunsul pe care îl merită acestor mizerabili. Nicio organizaţie teroristă nu poate lua Turcia ostatică“, a declarat premierul turc în cadrul unei conferinţe de presă.

Cizre se află în provincia Sirnak, la graniţa cu Siria şi Irak, o zonă cu populaţie majoritar kurdă.

Explozia vine după ce presa de la Ankara a anunţat că trupele turce au deschis focul joi asupra combatanţilor kurzi din nordul Siriei susţinuţi de Statele Unite.

În acest context, Yildirim a mai afirmat că organizaţii teroriste încearcă să creeze un stat în Siria şi Turcia, dar a subliniat că nu vor reuşi acest lucru.

Tototată, premierul turc a subliniat că ţara sa va continua operaţiunile militare în Siria până când îşi va asigura securitatea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite