Expert: Al treilea val al pandemiei provocate de SARS-CoV-2 este „cu siguranţă în derulare” în Anglia

0
0
marea britanie

Profesorul Adam Finn, cercetător care consiliază Guvernul britanic, a declarat că al treilea val al pandemiei provocate de SARS-CoV-2 este „cu siguranţă în derulare” în Anglia, scrie BBC.

Finn, membru al Joint Committee on Vaccination and Immunisation (JCVI), a spus sâmbătă: „Cursa este strânsă între programul de vaccinare şi al treilea val provocat de varianta Delta”.

Confirmând creşterea importantă a numărului infecţiilor în Marea Britanie, el a declarat pentru BBC Radio 4: „Poate că putem fi puţin optimişti că nu escaladează mai rapid, dar cu toate acestea creşte, aşadar, acest al treilea val este cu siguranţă în derulare”.

Întrebat cu privire la posibilitatea vaccinării copiilor cu vârste de peste 12 ani, Finn a spus că imunizarea minorilor „nu ar fi oportună acum, nici aici, nici altundeva în Europa”.

„Adulţii se îmbolnăvesc, aşa că vaccinarea adulţilor este categoric prioritatea acum”, a adăugat profesorul.

De la începutul pandemiei, Marea Britanie a înregistrat mai mult de 4,6 milioane de cazuri (dintre care 4 milioane, în Anglia) şi peste 128.000 de decese asociate (dintre care 113.000, în Anglia), potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 177,8 milioane de contaminări şi peste 3,85 milioane de decese asociate.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite