„Excursia care nu va mai avea loc niciodată”. În Liov au fost comemoraţi cei 243 de copii morţi în război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Ucraina a comemorat cei 243 de copii morţi în război printr-un eveniment intitulat „Excursia care nu va mai avea loc niciodată”, relatează The Guardian.

Evenimentul s-a petrecut în oraşul vestic ucrainean Liov, în piaţa Rynok. În centrul oraşului au fost aduse autobuze şcolare goale, iar pe fiecare scaun se afla câte o jucărie de pluş. Pe lângă autobuzele şcolare goale, străzile erau pline de semne de circulaţie „Atenţie! Copii!”, în semn de protest faţă de încălcarea drepturilor copiilor, relatează The Guardian.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit miercuri, 1 iunie, despre Ziua Internaţională a Copilului în timpul discursului său de noapte către naţiune, afirmând că, de la debutul invaziei ruse în Ucraina, serviciile de urgenţă ale Ucrainei au raportat 243 de copii ucişi, 446 răniţi şi 139 dispăruţi. 

De asemenea, preşedintele Zelenski a mai susţinut că 200.000 de copii ucraineni au fost duşi cu forţa în Rusia: „Scopul acestei politici criminale nu este doar să fure oameni, ci să-i facă pe cei deportaţi să uite de Ucraina şi să nu se mai poată întoarce. Ucraina nu poate fi cucerită, poporul nostru nu se va preda şi copiii noştri nu vor deveni proprietatea ocupanţilor”. 

Primarul oraşului Liov, Andriy Sadovyi, a afirmat că memorialul reprezintă faptul că „243 de copii ucraineni nu vor merge niciodată într-o excursie cu autobuzul”. 

Pe Twitter a fost publicat un mesaj de către o persoană care şi-a exprimat părerea faţă de imaginile „sfâşietoare”, afirmând că „niciun copil nu ar trebui să se teamă vreodată, să audă sunetele exploziilor, bombardamentelor. Copiii din Ucraina sunt privaţi de copilăria lor, personalităţile lor sunt profund traumatizate”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite