Evgheni Prigojin s-a filmat alături de cadavrul unui american ucis la Bahmut. „Îl vom acoperi cu steagul SUA”

0
Publicat:

Un soldat în retragere al Forțelor Speciale ale Armatei SUA a fost identificat ca fiind cetățeanul american ucis de artileria rusă în orașul Bahmut, anunță CNN. Cadavrul acestuia a fost prezentat într-un videoclip chiar de liderul mercenarilor Wagner.

Evgheni Prigojin - FOTO: Profimedia
Evgheni Prigojin - FOTO: Profimedia

Un blogger militar pro-Kremlin, Alexander Simonov, prezintă videoclipul care este filmat noaptea, iar pe fundal se aude sunetul de atac a unui mortar. Soldații strigă: „În adăpost. Atacuri cu mortar din partea de vest”.

Prigojin este arătat inspectând un cadavru care ar fi avut asupra sa documente de identificare ale SUA. „Așa că îl vom preda Statelor Unite ale Americii, îl vom pune într-un sicriu, îl vom acoperi cu steagul american cu respect pentru că nu a murit în patul lui ca bunic, ci a murit în război și cel mai probabil o [moarte] demnă, nu?

Un soldat susține că bărbatul ar fi murit în luptă. Prigojin răspunde: „El trăgea înapoi; a murit în luptă, așa că îi vom preda documentele mâine dimineață și vom împacheta totul, nu?”

Cine este americanul 

Conform CNN, sgt. în retragere al Forțelor Speciale ale Armatei SUA Nicholas Maimer se afla într-o clădire din Bahmut care s-a prăbușit după ce a fost lovită de focul de artilerie, potrivit locotenent-colonelului în retragere Perry Blackburn, fondatorul AFGFree non-profit, cu care Maimer lucra în Ucraina.

Ucrainenii care erau cu Maimer credeau că el a fost fie prins în clădirea prăbușită, fie ucis de un "baraj" de foc de artilerie rusească, a spus Blackburn.

"Au ajuns în poziția în care se aflau, artileria a început să tragă și clădirea a început să se prăbușească. Atunci, majoritatea americanilor și ucrainenilor de acolo a reușit să scape. Din păcate, Nick nu a reușit să scape", a declarat pentru CNN și un prieten american al lui Maimer din Ucraina.

Potrivit fișei de serviciu a lui Maimer, prezentată de CNN, el a servit mai mult de 20 de ani în uniformă înainte de a se pensiona în 2018.

A servit timp de doi ani în Armata activă, plecând în decembrie 1998; apoi s-a alăturat Gărzii Naționale în noiembrie 2000 și a servit aproximativ 18 ani între trei unități diferite ale Gărzii înainte de a se pensiona în decembrie 2018.

Printre premiile și decorațiile sale se numără Fila Forțelor Speciale, Medalia de Felicitare a Armatei și patru Medalii pentru Realizarea Armatei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite