“Europenii au lăsat garda jos din cauza crizei, iar Mafia a profitat. S-a infiltrat peste tot”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul italian Roberto Saviano, condamnat la moarte de mafia napoletană Camorra, crede că recesiunea economică a favorizat mafiile italiene, ruseşti şi est-europene, care au câştigă tot mai multă putere în ultimii ani.

Autorul celebrului "best-seller" despre mafia napoletană, "Gomorra", aflat la Madrid, face o radiografie infiorătoare a evoluţiei grupărilor mafiote în Spania şi Europa.

Roberto Saviano, autorul best-seller-ului "Gomorra" care i-a adus ameninţări cu moartea din partea mafioţilor vizaţi, se află la Madrid, unde a primit ieri Premiul "Tomas y Valiente" pentru apărarea libertăţilor şi drepturilor fundamentale, informează El Pais.

Citeşte şi:

Un italian din cinci este sub controlul mafiei
Sicilia şi mafia italiană din regiune, descrise de o tânără româncă
FOTO În Sicilia a fost înfiinţat primul traseu turistic anti-mafia
“Apariţia partidului lui Berlusconi a fost decisă de Cosa Nostra”

Saviano, născut la Napoli, în 1979, a declarat la primirea premiului: "Sunt recunoscător pentru acest premiu şi de apropierea voastră. Primul ministru italian m-a acuzat de defăimarea ţării mele. Dar, folosind cuvintele lui Jose Saramago, eu sunt convins că tot cuvintele sunt una din metodele de schimbare a lumii".

"Dedic acest premiu tuturor celor care, în Italia, rezistă legii căluşului în gură", a spus Saviano. Scriitorul italian a profitat de ceremonia celebrată la Madrid pentru a sublinia că şi Spania este plină de celule criminale provenind din Italia, Rusia şi alte ţări est-europene.

"Mafiile sunt acum internaţionale, dar lupta contra acestora rămâne fundamental una naţională", a mai spus Saviano.

Citeşte pe adevarul.es ce legătura vede Saviano între Italia şi România şi de ce crede că ţara sa este una blestemată

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite