Erdogan avertizeaz─â c─â ├«nc─â poate bloca aderarea Finlandei ┼či Suediei la NATO

0
0
Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE
Pre┼čedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan / FOTO Arhiv─â / EPA-EFE

Pre┼čedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a avertizat c─â Ankara ar putea ├«nc─â bloca procesul de aderare a Finlandei ┼či Suediei la NATO dac─â cele dou─â ┼ú─âri nu r─âspund pe deplin a┼čtept─ârilor sale, relateaz─â The Guardian.

Recep Tayyip Erdogan a declarat la ├«ncheierea summitului alian┼úei de la Madrid c─â acordul ├«n 10 articole cu cele dou─â state nordice a fost o victorie pentru Ankara ┼či a abordat toate ÔÇ×sensibilit─â┼úileÔÇŁ acesteia.

El a subliniat ├«n special satisfacerea cererii Turciei ca Suedia ┼či Finlanda s─â extr─âdeze suspec┼úii de terorism cu leg─âturi cu grupuri kurde ilegale sau re┼úeaua clericului exilat acuzat de organizarea loviturii de stat e┼čuate din 2016 ├«n Turcia.

Dar Erdogan a ad─âugat c─â, dac─â cele dou─â ┼ú─âri nordice ├«┼či ├«ncalc─â promisiunile, parlamentul Turciei ar putea refuza s─â ratifice acordul ├«ncheiat mar┼úi.

Aderarea la NATO trebuie s─â fie aprobat─â oficial de toate cele 30 de state membre, ceea ce confer─â fiec─âruia un drept de blocare a deciziei.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite