Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, s-a „pocăit“ după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marchel, episcop de Bălţi şi Făleşti
Marchel, episcop de Bălţi şi Făleşti

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, îi îndeamnă pe cetăţeni să se protejeze şi să ţină cont de recomandările medicilor. Până să se îmbolnăvească el însuşi de Covid-19 prelatul promova falsuri legate de vaccinarea împotriva noului coronavirus. ”Este pericolul cel mai mare pentru oameni, a fost inventat de globaliştii satanişti şi se doreşte ciparea populaţiei”, declara episcopul Marchel.

În Republica.Moldova, 30 de preoţi s-au infectat cu coronavirus, iar alţi doi au decedat, au anunţat, vineri, responsabili ai Ministerului Sănătăţii. Bilanţul total al îmbolnăvirilor trece de 13 mii, iar cel al deceselor ajunge la 450. Totodată, autorităţile susţin că, în prezent, mai există teste pentru depistarea coronavirusului pentru o lună şi jumătate. Să spunem că, unul dintre preoţii infectaţi este Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel care acum îi îndeamnă pe cetăţeni să se protejeze şi să ţină cont de recomandările medicilor. Anterior, însă episcopul promova falsuri legate de vaccinarea împotriva Covid-19. ”Este pericolul cel mai mare pentru oameni, a fost inventat de globaliştii satanişti şi se doreşte ciparea populaţiei”, declara episcopul Marchel.

Cei mai mulţi preoţi infectaţi cu coronavirus sunt din nordul Republicii Moldova, la Bălţi. Aici sunt 8 cazuri de infectare. Alţi trei preoţi care s-au îmbolnăvit sunt din sudul ţării, la Comrat. Câte doi slujitori ai bisericii s-au infectat la Cahul, Ştefan-Vodă, Drochia şi Chişinău, iar câte un preot infectat avem în raioanele Rezina, Donduşeni, Orhei, Sîngerei, Ungheni, Călăraşi, Ocniţa, Floreşti, Ceadîr-Lunga, Rîşcani şi Ialoveni.  

Între timp, un preot din Floreşti şi altul de la Comrat au decedat de coronavirus, notează RFI. 

Mmai multe feţe bisericeşti de la Bălţi, oraşul considerat capitala de nord a Republicii, au participat recent la o slujbă comună. Aici a fost prezent şi Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, depistat ulterior pozitiv la Covid-19. Până a se îmbolnăvi, Marchel îndemna cetăţenii să se protejeze de vaccin, iar cel care va accepta benevol acest lucru, ”îşi implementează în organism mecanismul de urmărire”. ”Vaccinul nu este tratament, ci este pericolul cel mare. Fugiţi! Nu primiţi vaccinul, este punctul final al globaliştilor satanişti pentru care ei au şi născocit coronavirusul, atribuindu-i caracteristici mult mai straşnice decât ele sunt într-adevăr. Vacinul propus de globalişti şi reclamat tot pe banii lor, să nu vă pară că este o pomană. Ea este capcana ce ne lipseşte pe noi de libertate, ca dar sfânt”, declara Episcopul de Bălţi şi Făleşti.

După Marchel, şi Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, a promovat falsuri legate de vaccinul împotriva Covid-19. Mai exact, Mitropolia a solicitat şefului statului, premierului şi speakerului Parlamentului să nu oblige cetăţenii să se vaccineze împotriva coronavirusului întrucât ”reprezintă şi un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui”. Din adresarea Mitropoliei Moldovei aflăm că ”Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populaţiei, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacţionează la undele transmise de tehnologia 5G şi permit sistemului să îl controleze pe om de la distanţă. Se consideră că tehnologia 5G în combinaţie cu anumite vaccinuri administrate în China şi Italia au şi stat la baza apariţiei acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă”. Adresarea a fost publicată pe site-ul Mitropoliei într-un document Microsoft Word. 

Peste 2.000 cadre medicale, infectate 

În Republica Moldova au fost confirmate 2071 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care medici - 525, asistenţi medicali - 822, personal auxiliar - 586, farmacişti - 26. Dintre aceştia, 1454 s-au tratat de coronavirus.

Până în prezent, în R.Moldova au fost confirmate 13 106 cazuri de infecţie cu noul coronavirus, dintre care 1137 în Transnistria. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului Covid-19 din Chişinău, au fost internate 80 persoane suspecte de infecţie cu coronavirus. Ministerul Sănătăţii anunţă că 455 de persoane se află în stare gravă (dintre care 28 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată), 1032 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare. În tratament activ la domiciliu se află în continuare 2094 pacienţi cu forme uşoare ale bolii. 1604 persoane au finalizat tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de medicul de familie. În total, 7525 persoane s-au vindecat. 

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, mai multe frizerii, farmacii, spitale private, dar şi magazine au fost închise întrucât nu au respectat măsurile impuse de autorităţi în timpul pandemiei. Sectorul HoReCa, sălile de sport şi-a reluat de luni activitatea. Între timp, grădiniţele rămân închise. Ministerul Sănătăţii îndeamnă populaţia să respecte şi în continuare măsurile sanitare, să poarte mască de protecţie, să respecte distanţa socială, iar la primele simptome ale bolii, să apeleze serviciul 112. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite