Epava unei drone rusești extrem de rare, găsită în Ucraina. Doar câteva exemplare au fost fabricate vreodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina a fost unul și al dronelor, Rusia aruncând în luptă mii de drone, de toate tipurile, iar ultimele informații arată că a folosit până și dintre cele mai rare modele. În ultima estimare de joi, forțele ucrainene apreciază că în cele 9 luni de război ar fi reușit să doboare aproape 1.500 de drone. 

FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Atât de mare a fost „uzura” dronelor în acest conflict, încât de-a lungul timpului Rusia a apelat la tot felul de modele. Acum, însă, noi imagini au apărut care înfățișează una dintre cele mai rare drone rusești.

Ucrainenii au găsit-o prăbușită - epava unei drone Korsar, un aparat produs doar în trei exemplare până acum de către biroul de design Luch, scrie Hotnews.

Drona se vrea a fi o variantă îmbunătățită comparabilă cu modelul RQ-7 Shadow folosit de Statele Unite.

Primul prototip a fost prezentat în 2015, iar o variantă de export a fost prezentată abia în 2019. Oficial, ea nu a intrat niciodată în dotarea forțelor rusești, și din informații apărute public doar trei exemplare fuseseră produse.

Drona e gândită în mod special pentru misiuni de supraveghere, poate atinge altitudini de la 100 m până la 5.000 m, ceea ce o face să stea departe de focul cu arme de calibru mic și diferite tipuri de sisteme portabile de rachete antiaeriene, mai scrie sursa citată. 

UAV-ul este capabil să funcționeze la o viteză maximă de 150 km/h și poate rămâne în aer până la opt ore. Este capabilă să funcționeze în toate condițiile meteorologice.

Varianta de export are o viteză cuprinsă între 100 km/h și 180 km/h. Oferă o rază de zbor de până la 100 km, în timp ce plafonul său de serviciu este între 100 m și 4.000 m, iar rezistența la zbor este de 7,5 ore.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite