Emmanuel Macron, confruntare cu Boris Johnson la G 7 despre geografia post-Brexit a Regatului Unit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Johnson s-a înfuriat duminică când Emmanuel Macron a sugerat, într-o discuţie între cei doi, că Irlanda de Nord nu face parte din Marea Britanie
Boris Johnson s-a înfuriat duminică când Emmanuel Macron a sugerat, într-o discuţie între cei doi, că Irlanda de Nord nu face parte din Marea Britanie

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a confruntat cu prim-ministrul britanic Boris Johnson asupra geografiei post-Brexit a Regatului Unit în timpul unei discuţii, la G7 de la Cronwall, despre rezolvarea fluxurilor comerciale în Irlanda de Nord, scrie Reuters.

Boris Johnson s-a înfuriat duminică când Emmanuel Macron a sugerat, într-o discuţie între cei doi, că Irlanda de Nord nu face parte din Marea Britanie, potrivit Zhe Telegraph. Premierul l-a întrebat pe Macron ce ar face dacă cârnaţii din Toulouse nu ar putea fi transportaţi la Paris, potrivit unei surse guvernamentale. 

"Preşedintele a spus că Toulouse şi Paris sunt parte a unei singure zone geografice şi că Irlanda de Nord se află pe o insulă", a transmis Palatul Elysee. Macron i-a replicat lui Boris Johnson că "situaţia este total diferită şi că nu este corect să se facă o astfel de comparaţie".

"El i-a reamintit lui Boris Johnson că ieşirea Regatului Unit din UE a fost o decizie britanică şi că este necesar să se respecte cuvântul dat. Preşedintele a îndreptat apoi conversaţia din nou spre subiectele cheie ale G7", se arată în comunicatul Palatului Elysee.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite