Elefantul bătut de un român a fost mutat într-un parc safari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul elefant de circ din Marea Britanie s-a pensionat, oficial, lăsând în urmă ţarcul de fier în care şi-a petrecut ultima jumătate de secol, în favoarea parcului safari Longleat, unde se va bucura de circa 24.000 de metri pătraţi, informează Daily Mail.

Salvarea elefantului Anne a fost posibilă după ce Animal Defenders International (ADI) a montat o cameră în adăpostul de la circ, ieşind astfel la iveală că animalul în vârstă de 59 de ani era bătut crunt de un îngrijitor român.

Citiţi şi: FOTO/VIDEO Ultimul elefant de circ din Anglia, bătut şi înjunghiat de un îngrijitor român

Elefantul a fost transportat în noua locaţie sub escorta poliţiei, fiind însoţit şi de un medic veterinar.

"Anne a fost considerată aptă de călătorie de un veterinar, motiv pentru care pregătirile pentru mutarea ei s-au desfăşurat cât de repede posibil.  Pe parcursul călătoriei s-a comportat bine, iar acum deja s-a stabilit în Longleat şi este foarte curioasă în legătură cu noul ei cămin. Starea ei este într-o continuă îmbunătăţire şi răspunde bine la tratamentele administrate pentru ameliorarea durerii şi chiar merge mai bine decât înainte", a declarat Jonathan Cracknell, de la parcul safari Longleat, în Wiltshire.

Elefantul va trăi acum va trăi acum într-o incintă în care se află şi o turmă de rinoceri şi va putea alerga în voie atât cât îi permite artrita de care suferă.

Bobby Roberts, fostul proprietar al elefantului, a fost de acord să predea animalul, după ce a ieşit la iveală că un angajat român, filmat în secret, obişnuia să bată şi să înţepe elefantul cu furca. Tim Phillips, directorul de campanii din cadrul Animal Defenders International (ADI) este de părere că mediatizarea cazului în întreaga lume şi groaza publicului cu privire la comportamentul îngrijitorului  l-a forţat pe patronul circului să renunţe la elefant. Potrivit Daily Mail, îngrijitorul român, pe numele său Nicolae Niţu, a fost concediat.

ADI bănuieşte că Anne a fost supusă la rele tratamente mai bine de zece ani.

image
image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite