După Statele Unite, şi Marea Britanie a trimis specialişti în atacuri cibernetice în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrivit The Times, experţii trebuie să asigure protecţia infrastructurii importante a ţării pe fundalul unei posibile invazii ruse planificate a teritoriului ucrainean.

Experţii britanici în criminalitate informatică au fost trimişi în Ucraina împreună cu omologii americani pentru a controla potenţialele atacuri din Rusia, se arată într-un articol apărut în ziarul The Times.

Potrivit acestuia, experţii trebuie să asigure protecţia infrastructurii importante din Ucraina pe fondul unei posibile invazii ruseşti a teritoriului republicii vecine.

The New York Times publica la rândul său, în ediţia sa de luni, că Statele Unite au trimis o echipă de specialişti în securitate cibernetică în Ucraina.

Recent, în ţările occidentale, precum şi la Kiev, au fost făcute acuzaţii nefondate despre o posibilă invazie rusă a Ucrainei. Secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov a calificat astfel de informaţii ca fiind nefondate şi contribuind la escaladarea tensiunii. El a subliniat că mişcarea forţelor armate ruse pe teritoriul Federaţiei Ruse nu ar trebui să provoace îngrijorare pentru nimeni, deoarece Federaţia Rusă nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni. Totodată, el nu a exclus posibilitatea unor provocări care să justifice astfel de declaraţii şi a avertizat că încercările de a rezolva criza din sud-estul Ucrainei prin forţă vor avea cele mai grave consecinţe.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite