Duel între tancuri: momentul în care ucrainenii distrug un T-72B rusesc VIDEO

0
Publicat:

O nouă victorie pentru Brigada 92 Mecanizată a Forțelor Armate Ucrainene a fost înregistrată în urma unui duel dintre un tanc T-64BV ucrainean și un tanc rusesc din seria T-72B, conform Ministerului Apărării, relatează Newsweek.

Tancurile se confruntă de la distanțe lungi pe o linie dreaptă Foto: Captură video
Tancurile se confruntă de la distanțe lungi pe o linie dreaptă Foto: Captură video

Videoclipul, postat pe Twitter de Ukraine Weapons Tracker, un cont comun condus de Caliber Obscura și Armoby Bazaar, arată lupta dintre tancul T-64BV ucrainean al Brigăzii 92 Mecanizate și tancul rusesc din seria T-72B, care s-ar fi petrecut în Novoselivske, în regiunea Lugansk, anexată de Rusia în septembrie.

În imagini, tancurile se confruntă de la distanțe lungi pe o linie dreaptă. T-64BV ucrainean aruncă în aer tancul rusesc dintr-o singură lovitură, care este cuprins rapid de flăcări. 20 de secunde mai târziu, este din nou țintit.

Potrivit ultimului bilanț publicat de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei până acum aproximativ 94.760 de soldați ruși și-au pierdut viața pe frontul din Ucraina.

De asemenea, 2.966 de tancuri rusești au fost distruse de la începutul războiului, dintre care 24 doar duminică.

Tancul T-64BV este o versiune modernizată a tancului de luptă original T-64B, dar cu un blindaj îmbunătățit, conform Army Recognition. Producția inițială a tancului a început în 1985 și de atunci au fost utilizată în Rusia, Uzbekistan, Republica Democrată Congo și Ucraina.

T-72B MBT este, de asemenea, o versiune modificată a unui tanc care a intrat inițial în serviciul armatei ruse în 1984. Turela tancului are un blindaj care se pare că oferă un grad de protecție mult mai mare decât orice model anterior, conform Army Recognition.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite