Tânără din România, salvată de la moarte de operatorii 112 din trei țări

0
Publicat:

Un tată disperat a sunat la 112 pentru a cere ajutor pentru fiica sa aflată la mii de kilometri distanță. Operatorii 112 din Olanda, România și Republica Moldova au colaborat pentru salvarea copilei.

Operator STS
Operator STS

Serviciul de Telecomunicații Speciale a relatat un caz emoționant petrecut recent când operatorii de telefonie din trei țări europene au colaborat pentru găsirea unei copile, despre care tatăl său avea indicii că vrea să se sinucidă.

„Disperarea unui tată care a cerut ajutor pentru fiica sa la 112, de la mii de kilometri distanță.

Urmează o serie de evenimente care vorbesc despre primejdie, intuiție și cooperare contracronometru. Un apel care a unit operatorii 112 din Olanda, România și Republica Moldova“, relatează STS.

La București, un operator STS al Serviciului de urgență 112 a preluat un apel transferat de la 112 Olanda, în care un tată cere ajutor pentru fiica sa. Bărbatul care nu știe decât poloneză, rusă sau ucraineană, anunță în câteva cuvinte pe care le cunoaște în engleză, că fiica sa se află în România și crede că e în primejdie.

Pe fir au intrat și operatorii de la 112 Republica Moldova. „Ei ajută la traducere și înțeleg că fiica bărbatului a trimis imagini care sugerau că aceasta vrea să își ia viața. Nu se cunoștea însă adresa exactă la care se află. În încercarea de a o localiza, operatorul 112 de la București cere mai multe detalii, cu intenția de a coopera cu Poliția pentru a o găsi în siguranță.

Experiența operatorului: descoperă într-una dintre fotografiile trimise o adresă din județul Suceava. O echipă este trimisă acolo, iar fata este găsită și salvată.

Deși o comunitate globală, în momente de vulnerabilitate, granițele și barierele lingvistice pot fi depășite mai ales când e nevoie de ajutor pentru cei aflați în primejdie“, povestesc cei de la STS.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite