Două treimi din electoratul lui Marine Le Pen îl vor vota pe Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lidera Frontului Naţional, Marine Le Pen
Lidera Frontului Naţional, Marine Le Pen

Deși este conștientă că susținătorii ei pot înclina balanța în favoarea unuia dintre candidații pentru postul de la Palatul Elysee, Marine Le Pen a lăsat să se înțeleagă că n-ar vota pentru niciunul dintre cei doi politicieni rămași în cursa prezidențială. Totuși, analiștii politici consideră că o mare parte dintre simpatizanții extremei drepte îl vor vota pe Sarkozy.

În urma sondajelor realizate duminică seara, maximum două treimi din electoratul lui Marine Le Pen susțin că vor vota cu Nicolas Sarkozy, chiar dacă acesta are nevoie de aproximativ 80% din voturile pentru Marine Le Pen, a declarat politologul Pascal Perrineau, citat de AFP.

Marine Le Pen a dat de înțeles că nu ar vota nici pentru Hollande, nici pentru Sarkozy. "Nu am nimic de vândut sau de negociat", a spus aceasta la postul de televiziune France 2.

"Nu mai cred în sinceritatea lui Nicolas Sarkozy, tot timpul în diverse posturi și diverse promisiuni, însă aceleași cuvinte", a mai adăugat aceasta.

Bătălia dată între socialistul François Hollande şi conservatorul Nicolas Sarkozy va fi decisă de votanţii extremei drepte, reprezentată de Marine Le Pen.

În primul tur al scrutinului prezidențial francez socialistul Francois Hollande s-a clasat pe primul loc, obținând 28,63% din sufragii, fiind urmat îndeaproape de Nicolas Sarkozy, cu 27,18% din voturi. Totuși, surpriza alegerilor din acest an a fost candidatul de pe locul al treilea, Marine Le Pen, care a obținut cel mai bun procentaj din istoria Frontului Național: 17,9%.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite