Două persoane care au fost expuse la virusul variolei maimuţei au fost vaccinate în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit Agenţiei Europene pentru Medicamente, Imvanex este un vaccin folosit pentru a proteja împotriva variolei la adulţi.  FOTO: Shutterstock
Potrivit Agenţiei Europene pentru Medicamente, Imvanex este un vaccin folosit pentru a proteja împotriva variolei la adulţi.  FOTO: Shutterstock

Două persoane care au fost expuse la virusul variolei maimuţei au fost vaccinate vineri, la un spital din Paris, Franţa. Acestea au fost vaccinate cu vaccinul Imvanex după ce anterior autorităţile sanitare franceze au recomandat vaccinarea în cazul persoanelor care au intrat în contact cu virusul.

Vaccinul a fost administrat în contextul unei creşteri a numărului de cazuri de variola maimuţei, conform Agerpres.

Ministrul francez al Sănătăţii, Brigitte Bourguignon, a spus în această săptămână că au fost confirmate şapte cazuri de infectare cu virusul variolei maimuţei în Franţa şi că situaţia este sub control. 

Virusul provoacă de obicei simptome uşoare cum ar fi erupţii cutanate, febră şi pustule, care pot deveni însă şi severe. Virusul este prezent în 20 de ţări, iar numărul cazurilor ar putea creşte, a precizat recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

În Marea Britanie, unde au fost identificate mult mai multe cazuri, peste 1.000 de persoane au fost vaccinate după ce au venit în contact cu virusul. Regatul Unit a cumpărat peste 20.000 de doze de Imvanex. 

În Germania nu au fost încă raportate vaccinări, deşi autorităţile sanitare au comandat până la 40.000 de doze.

Potrivit Agenţiei Europene pentru Medicamente, Imvanex este un vaccin folosit pentru a proteja împotriva variolei la adulţi. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite