Două persoane au murit în Olanda după ce pilotul unui monster truck a pierdut controlul maşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au murit duminică, iar alte 18 au fost rănite, după ce pilotul unui monster truck a pierdut controlul maşinii şi a intrat în spectatorii care asistau la un eveniment sportiv din Olanda, scrie BBC.

O înregistrare video postată pe YouTube arată cum şoferul camionul cu roţi supradimensionate pierde contrulul volanului după ce efectuează un salt peste câteva automobile. Deşi pilotul încearcă să oprească bolidul acesta avansează în grupul de spectatori.

„Un grav accident s-a produs cu ocazia unui eveniment sportiv auto”, a anunţat municipalitatea din Haaksbergen, oraşul care a găzduit spectacolul.

Deşi inţial au fost anuntaţi trei morţi, între care şi un copil, primarul oraşului, Hans Gerritsen, a precizat că bilanţul celor care şi-au pierdut viaţa este de două persone, vârsta lor nefiind încă dată publicităţii.

Alte optsprezece persoane au fost rănite în urma accidentului, şase dintre ele aflându-se în stare gravă.

Potrivit poliţiei locale, şoferul maşinii a fost reţinut, iar o anchetă a fost deshisă pentru a stabili cu exactitate cauza acestei tragedii.

Mai mulţi comentatori de pe YouTube şi-au arătat indignarea asupra condiţiilor de organizare a demonstraţiei auto: „Cum este posibil ca între public şi monster truck să existe doar un gard foarte mic de protecţie? Cât de inconştienţi pot fi organizatorii sau primăria?”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite