Donbas, cel mai periculos loc din Ucraina. „Este o graniţă între viaţă şi moarte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost guvernator ucrainean spune că Donbas este cel mai periculos loc de pe teritoriul Ucrainei. Aici se duc lupte necontenit, în care soldaţii ucraineni sunt expuşi celui mai mare risc. Regiunea Donbas include Donețk și Luhansck și aici s-au dus cele mai grele bătălii.

Militari ucraineni în regiunea Donbas   FOTO Profimedia
Militari ucraineni în regiunea Donbas FOTO Profimedia

Fostul şef al Administraţiei Regionale Militare de Stat a regiunii Cernăuţi Serhii Osaciuk, care acum este ofiţer în trupele de grăniceri de pe frontul de Est, a declarat, marţi, că în regiunea Donbas, care include Doneţk şi Luhansk, se dau lupte „între viaţă şi moarte, între libertate, demnitate şi regimul de închisori al lui Putin”, numindu-l cel mai periculos loc din Ucraina.

„Scopul întregului popor ucrainean, al fiecărui bărbat ucrainean este de a-şi apăra ţara de agresorul rus. Altceva nici nu îmi puteam propune şi sunt mândru că mă aflu astăzi aici, pe linia frontului. Este o graniţă între viaţă şi moarte, între libertate, demnitate şi regimul de închisori al lui Putin. Cu ajutorul acordat de întreaga lume, poporul ucrainean ridică o nouă graniţă, temeinică, a unei Europe libere, democratice şi respinge ocupantul rus şi îl trimite în ţara lui plină de lagăre”, a afirmat Osaciuk.

Cel mai periculos loc pentru soldați

Fostul şef al Administraţiei Regionale Militare de Stat din Cernăuţi şi-a depus mandatul în luna iulie a anului trecut, iar după două săptămâni era deja pe front, în regiunea Donbas.

El activează în cea mai fierbinte zonă a Ucrainei, care include şi localităţile Bahmut, Toreţk, Lîman sau Vuhledar. „Nu este cu nimic mai periculos decât dacă am trăi în oricare alt oraş ucrainean. Mă aflu pe toată linia frontului şi îmi dau seama că acesta este cel mai periculos loc pentru soldaţii noştri, care în fiecare zi trebuie să facă faţă, cu ajutorul armelor, armatei ruse”, a adăugat Osaciuk.

Serhii Osaciuk, în vârstă de 50 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi istorici şi oameni politici din regiunea Cernăuţi. Înainte de a deveni guvernator militar, el a fost consulul onorific al Austriei la Cernăuţi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite