Dominique Strauss-Kahn, în mijlocul unui nou scandal sexual. „M-a împins în perete, cu greu am reuşit să scap”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dominique Strass-Kahn, fostul director al FMI
Dominique Strass-Kahn, fostul director al FMI

Nici că s-au liniştit bine apele, că Dominique Strauss-Kahn, fostul şef al FMI, este implicat, din nou, într-un scandal sexual. De data aceasta, DSK, aşa cum i-a prescurtat presa numele, este acuzat de o ziaristă italiană, care susţine că fostul ministru francez a încercat s-o abuzeze sexual la sfârşitul anilor 1990.

Vara asta trebuia să fie una liniştită pentru DSK, care în ultimul timp a fost în vizorul autorităţilor pentru diverse scandaluri. De altfel, şi el părea destul de relaxat când s-a afişat, pe 25 mai, pe covorul roşu de la Cannes, la braţ cu Myriam El Aouffir, o directoare a televiziunii franceze, cu care are o relaţie oficială din decembrie 2012.

Într-un interviu postat pe 31 mai pe YouTube şi preluat de săptămânalul francez „Le Point,” ziarista italiană Myrta Merlino lansează noi acuzaţii împotriva lui DSK, spunând că acesta ar fi încercat să abuzeze de ea în perioada când era ministru de finanţe.

Săptămânalul „Le Point” a publicat recent declaraţiile ziaristei italiene Myrta Merlino, care dă asigurări că DSK a încercat s-o abuzeze sexual în anii '90. Potrivit declaraţiilor din interviul postat pe 31 mai pe YouTube, scena ar fi avut loc la Forumul Davos, organizat în Elveţia, în perioada în care DSK era ministru de finanţe.

În timpul conferinţelor, cei doi ar fi schimbat priviri, iar asta a făcut-o pe jurnalista italiană să prindă curaj şi să-i ceară un interviu, scrie presa internaţională. El i-a cerut să se întâlnească seara, la barul hotelului în care era cazat, iar de aici parcă totul e foarte previzibil.

El n-a mai apărut, însă i-a trimis mesaj printr-un chelner să urce în apartamentul lui. Singură, fără cameraman. „Deşi am avut ceva îndoieli, m-am lăsat convinsă”, îşi aminteşte Myrta. „M-a invitat să mă aşez, mi-a dat un pahar de şampanie şi am început să vorbim despre orice, mai puţin de interviu”, continuă jurnalista.

„Mi-a spus că îi plac mult jurnalistele şi i-am replicat că soţia lui e tot jurnalistă şi că mi se pare o femeie formidabilă. M-am ridicat şi am dat să ies, dar el m-a împins violent în perete şi a încercat să mă sărute. M-am zbătut şi i-am dat o palmă,. Am reuşit să scap cu mare dificultate”, a mai povestit Merlino, azi în vârstă de 44 de ani.

Dezvăluirile lui Merlino la mai bine de zece de ani de când s-a produs agresiune ne aduce aminte de cazul scriitoarei franceze Tristane Banon, care în 2011, la câteva luni după ce DSK a fost arestat în cazul „Sofitel”, a decis să-l reclame pentru tentativă de viol, făcând referire la evenimente petrecute în februarie 2003.  Anchetatorii francezi au concluzionat că nu a fost vorba despre o tentativă de viol, ci de o simplă agresiune sexuală, care avea un termen de prescriere de opt ani. Cam cât a aşteptat Banon să reclama fapta ruşinoasă a fostului şef FMI. Cel mai probabil, aşa se va întâmpla şi cu Myrta Merlino dacă va depune plângere în Franţa.

Contactat de „Le Point”, avocatul lui DSK, Richard Malka, a spus că nu este la curent cu acuzaţiile jurnalistei şi a spus că „nu are nimic de comentat”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite