Doi oligarhi ai lui Viktor Orban au întors armele împotriva premierului maghiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi oameni de afaceri maghiari, care până mai ieri au pus umărul la succesul partidului de guvernământ, Fides, i-au întors spatele premierului Viktor Orban şi au decis chiar să se ridice împotriva fostului lor prieten, scrie presa ungară.

Primul este Lajos Simicska, prietenul lui Orban din liceu, care a cules toate beneficiile statului mafiot, până cu aproximativ un an şi jumătate în urmă. Celălalt este Bachar Najari, un om de afaceri siriano-maghiaro-elveţian, noul proprietar al faimoasei mărci Zsolnay, Fabrica de porţelan din Pécs.

Ambii spun că sunt supuşi unui regim de anihilare financiară de către un regim corrupt, cel al premierului Viktor Orban.

Despre Lajos Simicska se spune că a contribuit mult la crearea şi dezvoltarea Fidesz. Ba chiar, contribuţia lui a fost mai mare decât  a lui Viktor Orbán. La urma urmei, Simicska venea cu banii de acasă. Desigur, în acest timp el însuşi a devenit şi mai bogat. Dar apoi i-a venit vremea să cadă. Orbán, fiind un om răzbunător, susţine oligarhul, a decis să strice vechiului său prieten imperiul financiar.

Cea mai recent atac a fost la „contractile cu statul“.  Guvernul i-a suspendat firmei sale de construcţii contractul pentru o autostradă iar primăria Budapestei i-a desfiiţat reţeaua de chioşcuri din oraş.

Anul trecut, Simicska, care este şi proprietar de presă a declarat un “război media total” în urma deciziei Guvernului privind taxa pe publicitate.

Tot anul trecut,  Lajos Simicska a declarat că Viktor Orban a oferit informaţii despre el serviciilor secrete comuniste cu cunoştinţa sa în timp ce urmau amândoi serviciul militar în anii '80 şi că documentele care ar dovedi acest lucru s-ar afla la autorităţile ruse, acuzaţii despre care premierul ungar a spus că sunt motivate de “ură”. 

Cât despre Najari, acesta se confruntă cu o încercare de preluare forţată a fabricii sale de către o companie legată de Primăria din Pecs.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite