Discuţie telefonică între Putin şi Macron. Liderul francez i-a cerut omologului rus „încetarea imediată“ a ofensivei armatei ruse în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin şi Emmanuel Macron
Vladimir Putin şi Emmanuel Macron

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său francez Emmanuel Macron au avut joi o conversaţie telefonică "serioasă şi sinceră" despre operaţiunea militară a Moscovei în Ucraina, potrivit unui comunicat al Kremlinului citat de AFP.

În cadrul acestei conversaţii, prima dintre Vladimir Putin şi un lider occidental după ce Rusia a invadat joi dimineaţă Ucraina, preşedintele rus "a oferit o explicaţie detaliată a motivelor" care au determinat Moscova să lanseze această operaţiune, a precizat Kremlinul.

Kremlinul a mai informat că apelul telefonic a avut loc la iniţiativa preşedintelui Macron, cei doi convenind să rămână în contact, conform Reuters.

La rândul său, preşedinţia franceză a informat că Emmanuel Macron l-a sunat joi pe preşedintele Vladimir Putin pentru a-i "cere încetarea imediată" a ofensivei armatei ruse în Ucraina.

"După ce a vorbit cu preşedintele ucrainean şi după consultarea cu acesta, preşedintele l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a cere încetarea imediată a operaţiunilor militare ruse, amintind că Rusia se expune la sancţiuni masive", a indicat Palatul Elysée, în timp ce Emmanuel Macron participă la summitul european excepţional de la Bruxelles. 

Vă mai recomandăm: 

LIVE TEXT | Rusia a invadat Ucraina. Armata rusă anunţă că a scos din serviciu baze aeriene. Putin vrea „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei 

Prima reacţie a Forţelor Navale Române, în ziua invadării Ucrainei: „Situaţia este monitorizată. Populaţia să stea liniştită“

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite