Dictatorul din Belarus se declară dispus să coopereze cu Ucraina. Lukașenko: „Noi nu jignim pe nimeni”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit președintelui Belarusului, Minskul ar ajuta în mod regulat copiii ucraineni și i-ar lua pentru tratament. În ciuda dorinței sale de a stabili relații cu Kievul, el nu va refuza să coopereze cu Republica Populară Donețk.

Alexander Lukasenko, președintele Belarusului FOTO: Profimedia
Alexander Lukasenko, președintele Belarusului FOTO: Profimedia

Belarus este gata să coopereze cu Ucraina în același mod în care o face cu așa-numita Republică Populară Donețk. Acest lucru a fost declarat de președintele Alexander Lukașenko în timpul unei întâlniri cu „șeful RPD” Denis Pușilin, relatează BelTA.

Potrivit acestuia, primește diverse aluzii, în special din Occident, potrivit cărora cooperarea dintre Minsk și Donețk va ofensa Ucraina, dar șeful Belarusului nu crede acest lucru și a avansat propria sa ipoteză, potrivit focus.ua.

„Noi nu jignim pe nimeni. Suntem gata să cooperăm cu Ucraina pe aceleași principii ca și cu Republica Donețk. Întotdeauna vă luăm copiii aici pentru tratament și recreere. Ei sunt foarte fericiți. Cu toate acestea, am fost aproape târât în instanță pentru că v-am furat copiii. Așa că am sugerat atât Ucrainei, cât și americanilor: vă rog să veniți și să găsiți cel puțin un copil răpit. Acestea nu sunt principiile noastre”, a declarat Alexander Lukashenko.

Ca urmare, președintele Belarusului continuă, Minskul este gata să continue să coopereze cu RPD și consideră că nu încalcă nicio normă internațională în acest fel. În opinia sa, el lucrează în numele poporului.

„Dacă aveți o problemă cu construcția, vă vom sprijini și vă vom ajuta. Dacă aveți o problemă cu tratamentul medical sau cu educația, suntem gata să cooperăm cu dumneavoastră. Suntem gata să cooperăm cu Ucraina pe aceleași principii. Așa că nu este nevoie să ne atacați aici. Suntem oameni pașnici. Doar pacea este baza prieteniei și cooperării noastre”, a conchis Alexander Lukașenko.

Pe 17 septembrie, Alexander Lukașenko a vorbit despre cel de-al Treilea Război Mondial și escaladarea de către Statele Unite. Președintele Belarusului amenință toți „oponenții” cu un răspuns dur la orice invazie a țării sale. El a mai spus că SUA împinge Ucraina să atace infrastructura Belarusului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite