Dezbatere Historia Live, ora 12.00: Ameninţarea de război în Ucraina

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Concentrarea masivă de forţe militare ruseşti la graniţele Ucrainei a ridicat nivelul de tensiune în regiune, lumea întrebându-se dacă nu vom asista la un război direct între cele două părţi, cu consecinţe incalculabile.

Tancuri, artilerie şi rachete au fost deplasate la frontierele Ucrainei, în cea mai mare concentrare de forţe ruseşti în zonă, din 2014.

Într-o succesiune rapidă de evenimente, preşedintele Biden a propus o întâlnire la vârf cu liderul de la Kremlin, undeva în vară, anunţ urmat de instituirea de noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Ce a urmărit Rusia prin masarea de trupe la frontierele Ucrainei? Care va fi ieşirea din această situaţie extrem de periculoasă şi care vor fi consecinţele? Ce înseamnă aceste evoluţii în competiţia globală, într-o situaţie de criză fără precedent pe care o traversează întreaga umanitate?

Discutăm la Dezbaterile Historia cu gen. Alexandru Grumaz, analist militar şi de politici de securitate, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite