Deputat turc în stare critică după ce a fost lovit în cap de un membru al partidului lui Erdogan VIDEO

0
0

Un deputat turc de opoziţie, Hüseyin Örs, a ajuns la terapie intensivă după ce a primit o lovitură în cap în timpul unei dispute în parlament pe tema bugetului de anul viitor, relatează AFP.

Deputatul, în vârstă de 58 de ani, este la terapie intensivă, iar starea sa este considerată critică.

În imagini difuzate de media se vede cum deputatul de Trabzon este lovit de un ales al partidului aflat la putere, AKP (Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, islamo-conservator).

„Am constatat că starea sa s-a deteriorat în urma loviturii primite în cap (...) La spital a fost supus unei defibrilări cardiace“, a declarat presei Aylin Cesur, deputată din partea Iyi Parti ('Partidul Bun' în turcă, naţionalist), membră a aceleiaşi formaţiuni politice ca parlamentarul spitalizat, Huseyin Ors.

image 2022 12 06 192415377 png

AKP, partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, nu a comentat încă acest incident. Disputa a izbucnit în timpul dezbaterii despre bugetul pe 2023.

„Deputatul nostru a fost victima unui atac puternic (...) Este o zi ruşinoasă pentru parlamentul turc şi pentru cei care au comis această agresiune", a reacţionat purtătorul de cuvânt al Iyi Parti, Kursat Zorlu.

Certurile şi schimburile de lovituri sunt destul de frecvente în timpul dezbaterilor tensionate din adunarea naţională turcă.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri