Delegaţia Rusiei nu s-a prezentat la audierile Curţii Internaţionale de Justiţie privind războiul din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Internaţională de Justiţie - Palatul Păcii de la Haga.
Curtea Internaţională de Justiţie - Palatul Păcii de la Haga.

Rusia a boicotat luni audierile în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) de la Haga în cadrul unei proceduri iniţiate de Ucraina, care va argumenta că Moscova a interpretat în mod fals legea cu privire la genocid pentru a-şi justifica invazia şi va solicita un ordin de urgenţă pentru stoparea ostilităţilor, relatează Reuters şi AFP.

Audierile au început la 09:00 GMT la Curtea Internaţională de Justiţie fără o reprezentare juridică din partea Rusiei, potrivit Agerpres. 

„Curtea deplânge absenţa Federaţiei Ruse de la această procedură orală”, a declarat judecătoarea Joan Donoghue, preşedinta CIJ, indicând că a primit o notificare în acest sens de la ambasadorul Rusiei în Ţările de Jos, unde îşi are sediul CIJ.

Curtea Internaţională de Justiţie şi-a exprimat regretul în legătură cu respectiva decizie a Rusiei de a nu se prezenta la audieri, potrivit sursei citate. 

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei în Ţările de Jos nu a răspuns la o solicitare Reuters pentru un comentariu. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că „acţiunea militară specială" a Rusiei este necesară „pentru a proteja oamenii care au fost victime ale intimidării şi genocidului” - adică pe cei a căror primă sau singură limbă este rusa - în estul Ucrainei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite