De teama unei ieşiri a ţării din zona euro, grecii cu bani îşi golesc conturile şi îşi cumpără maşini de lux germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la venirea la putere în Grecia, la începutul anului, a formaţiunii de extremă stânga SYRIZA şi de frica unei ieşiri din zona euro, grecii care nu şiau scos banii din ţară s-au apucat să cumpere, culmea, maşini de lux germane.

După nici un an de guvernare SYRIZA, economia Greciei în loc să se redreseze a luat-o la vale. Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut cu 0,2% în primul trimestru al  anului 2015, după ce crescuse cu 0,4% în ultimele trei luni ale anului 2014. În luna februarie, previziunile de creştere pentru Grecia, în acest an, erau de aproximativ 2,5%, dar ulterior au fost revizuite de către Comisia Europeană la 0,5%, notează „The Telegraph“.

Scurgerea de capital, pierderea încrederii şi incertitudinile politice şi economice au ruinat prin urmare din nou economia. În total, depozitele bancare au scăzut cu 15% de la începutul anului, numai în luna aprilie aprilie 7 miliarde de euro au plecat din ţară .

De remarcat este faptul că banii pe care grecii din clasa de mijloc i-au scos  masiv din conturile lor bancare, nu i-au pus la saltea, ci s-au grăbit să-şi cumpere bunuri, mulţi  masini de lux germane. Şi asta în ciuda faptului că mulţi greci acuză Germania că are mare  responsabilitate pentru prăbuşirea lor economică şi financiară.

Vânzările de maşini noi au crescut cu 47% în Grecia în luna aprilie. Un fenomen similar cu ceea ce s-a întâmplat în Rusia, anul trecut, când rubla sa prăbuşit. În Cipru, de asemenea, în timpul crizei bancare din anul 2013, ruşii au golit conturile bancare şi au maşini cumpărate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite