Danemarca: O adolescentă şi-a ucis mama după ce s-a uitat la videoclipuri ale ISIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ostatic ISIS foto Arhivă
Ostatic ISIS foto Arhivă

O adolescentă a fost condamnată la închisoare de justiţia din Danemarca pentru uciderea mamei sale cu un cuţit de bucătărie. Tânăra a comis crima împreună cu iubitul ei după ce a urmărit pe internet videoclipurile publicate de gruparea teroristă ISIS care prezentau decapitarea unor ostatici din Marea Britanie.

Adolescenta avea numai 15 ani la momentul crimei. Ea şi-a ucis mama în luna octombrie a anului trecut, după ce tânăra a urmărit pe Youtube imagini cu decapitarea ostaticilor britanici David Haines şi Alan Henning, scrie Daily Mail.

Alături de iubitul său de 29 de ani, radical musulman, adolescenta a înjunghiat-o pe mama sa de cel puţin 20 de ori cu un cuţit de bucătărie. După ce a comis crima, adolescenta a sunat la poliţie şi le-a spus că a auzit-o pe mama sa ţipând şi că a văzut un bărbat alb fugind. La sosirea poliţiştilor, tânăra a continuat să se joace pe iPhone şi să urmărească videoclipuri pe Youtube, indicându-le doar cu un deget unde se afla mama sa.

Tânăra le-a spus judecătorilor că a devenit o militantă isamistă după ce s-a îndrăgostit de fostul său iubit, la rândul său un musulman radical. După ce acesta a părăsit-o, ea a cunoscut un alt radical la un centru de refugiaţi din apropierea casei sale. Cei doi plănuiau să fugă împreună în Siria şi să lupte pentru ISIS. 

image

La proces, cei doi au aruncat vina unul asupra celuilalt cu privire la crima comisă, iar instanţa nu a putut stabili cu exactitate cine a aplicat loviturile care au dus la moartea victimei.

Adolescenta a fost condamnată de instanţă la nouă ani de închisoare, în timp ce iubitul ei a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare. După ce o va executa, el va fi expulzat din Danemarca.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite