Danemarca anunţă va antrena soldaţi ucraineni pe teritoriul său

0
Publicat:

Danemarca va antrena soldaţi ucraineni pe teritoriul său, a anunţat marţi ministrul apărării, după exemplul a ceea ce face deja Marea Britanie pentru a sprijini Ucraina în faţa invaziei ruse

Britanicii și americanii au format militarii de elită din Ucraina
Britanicii și americanii au format militarii de elită din Ucraina

"Vor fi antrenamente în Danemarca. Nu pot să dau mai multe detalii, dar vor fi antrenamente ale armatei ucrainene în Danemarca", a declarat de la Kiev ministrul Morten Bodskov pentru agenţia daneză Ritzau preluată de Agerpres.

Până acum, Copenhaga a trimis instructori în Marea Britanie, care a luat conducerea în materie de formare pe teritoriul său de combatanţi pentru armata ucraineană.

Londra s-a angajat în iunie să formeze 10.000 de militari ucraineni în mai mult baze britanice pe durata a patru luni.

La fel ca alte ţări occidentale, Danemarca a promis în august că va trimite instructori în Marea Britanie pentru a susţine iniţativa acesteia, cu 130 de ofiţeri.

Însă organizarea de antrenamente pe solul danez marchează o creştere a implicării ţării scandinave, membră în Uniunea Europeană şi în NATO.

După un referendum organizat la începutul lunii iunie în urma invaziei ruse în Ucraina, Copenhaga s-a alăturat, după aproape trei decenii, politicii de apărare comune a UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite