Danemarca amenajează „sate ucrainene” pentru a găzdui refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
danemarca foto pixabay

Danemarca se pregăteşte să amenajeze „sate ucrainene” pentru a găzdui refugiaţi, a declarat ministrul Migraţiei, Mattias Tesaye, vineri, conform AFP.

„Ne pregătim ca ucrainenii să fie găzduiţi într-un fel de sate ucrainene, unde ar putea exista creşe şi educaţie pentru copii în ucraineană, la care vor putea participa ucrainenii înşişi", a comunicat Tesaye, într-un interviu acordat pentru cotidianul Berlingske.  

„Satele” al căror număr nu a fost precizat, ar putea fi organizate în foste complexuri spitaliceşti şi şcolare, în garnizoane sau în centre de bătrâni dezafectate. Acestea vor putea primi câte o sută de persoane. 

Decizia diferă de practicile de primire caracteristice din Danemarca, unde cei ce solicită azil şi refugiaţii sunt împrăştiaţi peste tot în ţara cu 5,8 milioane de locuitori.  

„Am început printr-o politică de integrare normală, dar estimările pe care le am în faţă arată că trebuie ca primirea să fie mai flexibilă", a argumentat Mattias Tesfaye, completând că nu vrea "să închidă uşa Danemarcei". 

Conform ministrului, numărul cetăţenilor ucraineni care ajung în Danemarca ar putea depăşi  40.000 până la 17 aprilie,  adică dublu faţă de numărul sirienilor care au ajuns în 2015. 

Danemarca a adoptat o lege, care le permite persoanelor refugiate, care solicită azil să înceapă să lucreze sau să meargă la şcoală.  

Aproximativ 19.000 de ucraineni au solicitat un permis de şedere, iar peste 2.600 dintre ei au reuşit să-l obţină.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite