Cum s-a produs uriașul accident cu 42 de mașini din Ungaria. Momentul, surprins de o cameră VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile din Ungaria au dezvăluit ce ar fi putut provoca accidentul de pe M1, de sâmbătă în care au fost implicate 32 de mașini, 5 dube și 5 camioane și care s-a soldat cu moartea unui om și rănirea a peste 40 de persoane, relatează site-ul televiziunii maghiare RTL. De asemenea, operatorul autostrăzii a publicat imagini de pe camera de supraveghere cu momentul impactului. 

Purtătorul de cuvânt al operatorului de autostrăzi, László Szimicsku, a declarat că, de îndată ce au fost anunțați despre accident, au „verificat imediat imaginile camerelor de supraveghere, care nu au arătat mare lucru, doar că a izbucnit un incendiu, deoarece vântul era puternic în zonă”, potrivit Libertatea.ro.

Accident în lanț FOTO Poliția Națională din Ungaria
Accident în lanț FOTO Poliția Națională din Ungaria

Cauza accidentului ar fi o rafală extrem de puternică de vânt a lovit pe o fâșie de 20 de metri lățime, ceea ce ar fi redus semnificativ vizibilitatea. 

În ultimele zile s-a lucrat pe terenul agricol din jur, iar vântul cu forță de uragan a ridicat praf și l-a aruncat pe autostradă.

„Conform informațiilor noastre, unele mașini au intrat în porțiunea în care sufla vântul. Cineva a apăsat frâna și a avut loc accidentul în masă”, a mai spus Szimicsku.

Șaptezeci de pompieri din 7 orașe, precum și serviciul de operațiuni de prevenire a dezastrelor din județele Fejér și Komárom-Esztergom au intervenit, iar la locul accidentului au fost chemate și 4 elicoptere de salvare, potrivit informațiilor furnizate de Directoratul pentru Managementul Dezastrelor.

Într-unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Ungaria, o persoană a murit, 12 persoane, 4 copii și  8 adulți, au au suferit răni grave, în timp ce 25 de persoane, 6 copii și 19 adulți, au suferit răni uşoare, a informat poliția maghiară.

Trei români, implicaţi în accident. Unul este grav rănit

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, sâmbătă seară, că potrivit datelor preliminare, trei cetăţeni români sunt implicaţi în accidentul grav care a avut loc pe autostrada M1 din Ungaria, unul dintre ei fiind grav rănit.

„Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14,25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule. (...) Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autorităţile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unităţi medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă", se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.  

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite