Trei români, implicaţi în accidentul în lanț din Ungaria. Unul este grav rănit

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, sâmbătă seară, că potrivit datelor preliminare, trei cetăţeni români sunt implicaţi în accidentul grav care a avut loc pe autostrada M1 din Ungaria, unul dintre ei fiind grav rănit.

Accidentul a avut loc pe Autostrada M1
Accidentul a avut loc pe Autostrada M1

Un accident în lanț a avut loc pe o autostradă din Ungaria, după ce 42 de camioane și autovehicule s-au ciocnit din cauza unei furtuni de praf. În urma impactului, 19 autovehicule au fost cuprinse de flăcări. În eveniment au fost implicați și trei români.

"Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14,25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule. (...) Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autorităţile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unităţi medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă", se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Potrivit primelor informații, accidentul, în care au fost implicate 5 camioane și 37 de autovehicule, a avut loc pe autostrada M1 în Herceghalom, la 30 de kilometri de Budapesta și a fost anunțat prin numărul de urgență în jurul orei locale 14.25.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale pentru informaţii legate de unităţile medicale la care au fost transportate persoanele rănite şi cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, precizează sursa citată.

”Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon al ambasadei: +36 30 535 69 12”, mai precizează MAE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite