Crucea Roşie va încerca din nou să evacueze oameni din Mariupol, unde se estimează că mai sunt 160.000 de civili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Profimedia
Foto Profimedia

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii va încerca din nou, sâmbătă, să evacueze localnici din oraşul Mariupol, informează bbc.com.

Vineri, Crucea Roşie a trebuit să renunţe la eforturile de evacuare după ce “aranjamentele şi condiţiile au făcut imposibil” continuarea drumului de către convoiul de civili.

Grupul a plănuit trimiterea a 54 de autobuze şi a multor maşini pentru a ajuta la evacuarea a mii de oameni din oraşul încercuit de trupele Rusiei şi care a fost bombardat intens.

Vineri, un purtător de cuvânt al Crucii Roşii a spus că nu a primit suficiente garanţii că traseul pe care convoiul l-ar urma ar fi sigur, astfel că a fost necesară o retragere la Zaporojie.

“Vom încerca din nou, sâmbătă, să facilităm plecarea în siguranţă a civililor din Mariupol”, a precizat sursa citată.

Conform estimărilor, în Mariupol mai sunt blocaţi aproximativ 160.000 de oameni.

Oraşul Mariupol (din sudul Ucrainei), controlat de forţele ruse, este în pragul unei catastrofe umanitare şi trebuie evacuat complet, a declarat, luni, primarul oraşului, Vadym Boichenko, citat de Reuters.

26 de autobuze aşteptau luni să evacueze civili, dar forţele ruse nu au fost de acord să le acorde trecere în siguranţă, a continuat el.

„Federaţia Rusă se joacă cu noi”, a spus el.

Rusia neagă că a vizat civili şi învinuieşte Ucraina pentru eşecul repetat de a conveni asupra unor coridoare sigure pentru evacuarea civililor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite