Criza COVID din Germania a scăpat de sub control. Merkel anunţă restricţii dure pentru nevaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel / FOTO Shutterstock
Angela Merkel / FOTO Shutterstock

Germania va introduce restricţii dure pentru cetăţenii nevaccinaţi, a anunţat Angela Merkel, joi, după o şedinţă de urgenţă a guvernului german, în contextul agravării puternice a crizei Covid din ţară, relatează Euronews.

Astfel, în regiunile în care există mai mult de trei pacienţi de Covid-19 spitalizaţi la fiecare 100.000 de locuitori, doar cei vaccinaţi anti-Covid şi cei care s-au recuperat după boală vor putea intra în spaţii publice precum restaurante.

Noile restricţii adoptate în legislativul german includ măsuri la locul de muncă şi în transportul public. Cetăţenii germani vor trebui să aibă certificat de vaccinare, dovada testului negativ sau a trecerii prin boală pentru a avea acces. Măsurile au fost propuse de cele trei partide care urmează să formeze o coaliţie de guvernare, social-democraţii, liberalii şi verzii.

 Anunţul vine după ce camera inferioară a parlamentului german a votat în favoarea unor noi restricţii, într-o încercare de a opri creşterea numărului de cazuri. Legea trebuie, însă, votată şi de camera superioară.

 Anterior, Germania a raportat 65.371 de cazuri noi într-o singură zi, doborând un nou record negativ.

Situaţia este gravă în special în land-urile Bavaria şi Baden-Württemberg. „Serviciile sanitare sunt saturate, intervenţiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidenţa creşte şi în fiecare zi se anunţă cifre record de infectări”, rezumă situaţia într-un comunicat comun Crucea Roşie din Bavaria şi alte organizaţii.

„Actuala saturaţie a secţiilor de ATI şi a serviciilor de urgenţă, cauzată în bună parte de pacienţii nevaccinaţi, face ca situaţia să fie în mod clar dramatică. Există bolnavi în stare gravă şi cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanţă”, remarcă şeful Crucii Roşii bavareze, Theo Zellner.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite